Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Salma Hayek: Τάμπλετς και κινητά απομονώνουν τα παιδιά


«Κάντε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στην πραγματική ζωή» συμβουλεύει η ηθοποιός τις μαμάδες

Τα τάμπλετς, τα κινητά και οι υπολογιστές απομονώνουν τα παιδιά από τον πραγματικό κόσμο, σύμφωνα με την ηθοποιό Salma Hayek.

H... 

ηθοποιός που είναι μητέρα ενός κοριτσιού και έχει υιοθετήσει άλλα τρία υποστηρίζει πως τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν στην «αληθινή ζωή» και όχι να αναλώνονται μπροστά από οθόνες συσκευές.

«Είναι επικίνδυνο που οι εξουθενωμένες μητέρες χρησιμοποιούν τις συσκευές τεχνολογίας για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους. Πρέπει να... κουβαλάς τα παιδιά σου παντού και να τα κάνεις να συμμετέχουν σε ότι κάνουν και οι μεγάλοι» λέει η ηθοποιός στο περιοδικό Red.

Η Salma Hayek αναγνωρίζει ότι οι μητέρες και ειδικά εκείνες που εργάζονται πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και ότι σίγουρα είναι πιο εύκολο να απασχολήσεις τα παιδιά σου με ένα τάμπλετ για να εξασφαλίσεις λίγες στιγμές χαλάρωσης, ωστόσο δεν το συστήνει.

Το εύκολο είναι να ...τα εγκαταλείπεις με μια οθόνη στα χέρια. Το δύσκολο είναι να τα κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου. Τα παιδιά πρέπει να συνδέονται με τους ανθρώπους και να συμμετέχουν σε πράγματα καθημερινά και ανθρώπινα. Ειδάλλως θα απομονωθούν και θα κλειστούν στον εαυτό τους», είπε η Hayek στο περιοδικό Red.

Η ηθοποιός είπε επίσης ότι η ίδια προσπαθεί να κρατήσει μακριά από gadgets τεχνολογίας της 9χρονη κόρη της Valentina. «Την παίρνω παντού μαζί μου, ακόμα και σε επαγγελματικά ταξίδια». 

newsbeast.gr