Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα προς τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Με αφορμή τη φιλοξενία, κατά το διάστημα 25 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2016, πενήντα παιδιών, ηλικίας Γυμνασίου, από τη Σέρβικη Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σέρβικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Αλέξανδρος Φουρλής απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη του για την αβραμιαία φιλοξενία που παρείχε στα παιδιά η Ιερά Μητρόπολη.

Στο... 
 

 
 
 
ευχαριστήριο μήνυμά του ο κ. Φουρλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σεβασμιώτατε, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του προέδρου μας κ. Μιλοραντ Ντοντικ και γενικά της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας για την φιλοξενία των παιδιών στις εγκαταστάσεις της μητροπόλεως σας. Οι εντυπώσεις των παιδιών και των συνοδών τους ήταν άριστες τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για την συνολική φιλοξενία που τους προσφέρατε. Το έργο σας είναι ανεκτίμητο, οι ημέρες ξενοιασιάς και παιχνιδιού όσο και ο επιμορφωτικός χαρακτήρας με τις επισκέψεις σε μουσεία, εκκλησίες και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής συμβάλλουν τα μέγιστα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, και στην προκειμένη περίπτωση στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των ομόδοξων λαών».

Να σημειωθεί, ότι μέσα στο καλοκαίρι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα φιλοξενήσει κι άλλες τρεις ομάδες παιδιών από τη Σερβία στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στον Σβορώνο, με την την ευλογία, την πατρική καθοδήγηση και το άγρυπνο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος έχει αναλάβει την ξενάγηση των παιδιών και τη γνωριμία τους με την Πιερία, την Εκκλησία της και τις φυσικές ομορφιές της.