Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ανοιχτά και τις δύο Κυριακές τα καταστήματα στη ΔΕΘ - Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους εμπόρους σε «πάρτι τιμών»


Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές που περιλαμβάνονται στη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10/9-18/9), προτείνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να τιμηθεί το μεγαλύτερο εμπορικό οικονομικό γεγονός-ορόσημο που προσελκύει στην πόλη χιλιάδες επισκέπτες.

Ειδικότερα, ο... 

 
 
 
 
 
Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει τις Κυριακές, 11 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης τις ώρες 11.00-18.00, ενώ απευθύνει και κάλεσμα στους καταστηματάρχες να διοργανώσουν «πάρτι τιμών», δίνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην αγορά.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, αφορά μόνο την περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ξεκαθαρίζει ότι τα καταστήματα που θα αποφασίσουν να ανοίξουν τις πόρτες τους θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
  • Να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.
  • Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).
  • Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop) και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.