Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο 74χρονος που γύρισε στο σπίτι του δύο μήνες μετά την κηδεία του - Τον «αποτέφρωσαν» αλλά... ζει


Μια οικογένεια από το Μεξικό δεν πίστευε στα μάτια της όταν ο 74χρονος παππούς επέστρεψε ξαφνικά στο σπίτι δύο μήνες μετά την... αποτέφρωσή του.

Ο Miguel Angel Gomar De Luna έφυγε από το γηροκομείο στο οποίο έμενε για να πιει ένα-δυο ποτά και εξαφανίστηκε. Όταν η αστυνομία βρήκε... 
 

 
 
 
 
 
 
ένα πτώμα σε αποσύνθεση ενός άνδρα στην ηλικία του, η οικογένεια De Luna υπέγραψε ότι το αναγνωρίζει και τον αποτέφρωσε. Ωστόσο δύο μήνες μετά ο De Luna βρέθηκε από την αστυνομία να κοιμάται έξω και να ζητιανεύει για να αγοράσει ποτά και επέστρεψε στο σπίτι του.



Η κόρη του 74χρονου είχε δει εικόνες του νεκρού και δεν ήταν απόλυτα σίγουρη ότι ήταν ο πατέρας της. Ωστόσο οι αρχές την είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν επιβεβαίωνε την ταυτότητα του νεκρού, δεν θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει το σώμα του.

Έτσι κάτω από την πίεση της στιγμής είπε ότι είναι ο πατέρας της παραβλέποντας τις επιφυλάξεις της. Αφού είχαν όμως περάσει δύο μήνες, η οικογένεια πλέον το είχε συνειδητοποιήσει και δεν πίστευε ότι θα την ενημέρωνε η αστυνομία ότι βρήκε τον πραγματικό πατέρα. «Με θεωρούσαν νεκρό αλλά εγώ συνεχώς περπατούσα και περπατούσα», λέει ο 74χρονος.

Τώρα η οικογένεια αντιμετωπίζει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία που θέλει τον παππού νεκρό. Οι ίδιοι είναι σε μια προσπάθεια να λύσουν το μπέρδεμα και να διεκδικήσει ο 74χρονος εκ νέου την ταυτότητά του αλλιώς θα θεωρείται νεκρός για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.