Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τυρόψωμο με μπύρα - Αφράτο και λαχταριστό


Υλικά για 4-6 άτομα
 
  • 1 κουτί μπύρα
  • 1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
  • 3 κούπες αλεύρι 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ηλιόσποροι
  • Λάδι για την φόρμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μισό τυρί.
  2. Προσθέτετε λίγο - λίγο την μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα που έχετε λαδώσει, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τους ηλιόσπορους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  4. Έπειτα χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς για ακόμα 25 λεπτά.