Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αντεπίθεση ολκής της ΝΔ για την «δήλωση υποτέλειας» Τσίπρα: «Τσακαλώτος και Τσίπρας ταπεινώνουν και εξευτελίζουν τη χώρα»



Κατακόρυφα σηκώνει τους τόνους η ΝΔ με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, με κορυφαία στελέχη να κάνουν λόγο για «ταπεινωτική επιστολή που εξευτελίζει τους πολίτες και τη χώρα», στοχοποιώντας απευθείας τόσο τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Η... 

 
 
 
καθυστερημένη κατά τρεις ημέρες δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου, αφού πρώτα είχε διαρρεύσει στον Τύπο, έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης μετά το «παρών» της ΝΔ στην ψηφοφορία για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που είχε αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την κυβερνητική κριτική.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως επιβεβαιώνονται πλήρως για τη διττή στάση που τηρεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως εντός των συνόρων καλλιεργεί κλίμα σύγκρουσης, την ίδια ώρα που εκτός των συνόρων σπεύδει να δηλώσει υποταγή και πλήρη υλοποίηση μέχρι κεραίας του Μνημονίου.

Συντηρώντας το διαρκές πλέον αίτημα για εκλογές ως μοναδική λύση για το αδιέξοδο της χώρας, στην Πειραιώς κάνουν λόγο για μύθους... εσωτερικής κατανάλωσης, ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη που χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα τραχιά γλώσσα, κάνοντας λόγο για «ξεβράκωμα», όπως ο Μάκης Βορίδης.

Πέραν αυτού, κύκλοι της ΝΔ υπογραμμίζουν πως με την επιστολή αυτή, Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητούν συγγνώμη για το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους,«εκλιπαρώντας για την επιείκεια των δανειστών, γιατί δεν έκαναν ξεκάθαρο στους πολίτες και στους δανειστές ότι το βοήθημα στους συνταξιούχους ήταν εφάπαξ και δεν έχει καμία σχέση με 13η σύνταξη».

«Κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους, τόσο στην ουσία όσο και ως προς τη διαδικασία, σε συνεννόηση μαζί τους. Ο ορισμός της υποτέλειας και του εξευτελισμού» τονίζουν οι ίδιες πηγές, ανταποδίδοντας στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό τη μόνιμη κυβερνητική επωδό για... ταύτιση με τους ακραίους κύκλους των δανειστών. «Είναι ο καλύτερος σύμμαχος των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών. Δέχεται να εγκλωβίσει τη χώρα σε αέναη λιτότητα, με αντάλλαγμα την παραμονή του στην καρέκλα της εξουσίας» σημειώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.