Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι και Νέες

Στις 8 Δεκέμβρη δίνουμε ταξική απάντηση, με πανελλαδική πανεργατική απεργία, στους δυνάστες του λαού, στους σφετεριστές του πλούτου, στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την Ε.Ε. Σε...




όλους αυτούς που με την πολιτική τους στέλνουν το λαό στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη μιζέρια, για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Τα ματωμένα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της βίαιης φοροληστείας του λαού. Η εργασιακή ζούγκλα, οι μισθοί πείνας, η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, τα νέα μέτρα-λαιμητόμος της κυβέρνησης και του κουαρτέτου που είναι προ των πυλών, αλλά και οι πόλεμοι είναι συνώνυμα με την ανταγωνιστικότητα για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή προϋποθέτει εργάτες φθηνούς, υπάκουους, υποτακτικούς, φοβισμένους, να ακούν στα κελεύσματα του αστικού πολιτικού προσωπικού και των μεγαλοεργοδοτών.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική του κεφαλαίου δυναμώνει η εργατική λαϊκή πρόταση από το ταξικό λαϊκό κίνημα. Πάνω από 540 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις υπέγραψαν και κατέθεσαν στη βουλή την πρόταση νόμου που προβλέπει: Την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων, την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751, την επιστροφή όλων των κλεμμένων όπως είναι η 13η και 14η, σύνταξη, ο 13ος και 14ος μισθός, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, την κατάργηση της δουλειάς λάστιχο, κ.α.

Οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζουν καμία συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Αυτές οι συμφωνίες είναι συμφωνίες της συμφοράς για τους εργαζόμενους και βούτυρο στο ψωμί για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες, με λίγα λόγια τους κεφαλαιοκράτες. Η εργατική τάξη είναι αυτή που παράγει τον πλούτο, είναι αυτή που γυρίζει τη ρόδα της ιστορίας προς τα μπρος και αργά ή γρήγορα θα ανατρέψει αυτήν τη βάρβαρη πολιτική για το λαό.

Στις 8 Δεκέμβρη στέλνουμε βροντερή απάντηση απαιτώντας να ψηφιστεί η πρόταση νόμου των συνδικάτων από τα κόμματα της βουλής, που επαναφέρει ότι έκλεψαν οι κυβερνήσεις και οι κεφαλαιοκράτες από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και γενικότερα το λαό από το 2009 έως σήμερα.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, να προσπεράσουν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να ξεπεράσουν το φόβο που σπέρνει η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, τις αυταπάτες και τα ψέματα που καλλιεργεί η κυβέρνηση και όσοι υπηρετούν τις πολιτικές του κεφαλαίου. Για να μη ζει η νεολαία μας μέσα στην αβεβαιότητα για το σήμερα και το αύριο. Για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους.

Στις 8 Δεκέμβρη κανείς εργαζόμενος, κανείς αγρότης, κανείς αυτοαπασχολούμενος δεν πάει στην δουλειά. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. και των συνδικάτων στις 10:30πμ. στην κεντρική πλατειά της Κατερίνης. Στις 8 Δεκέμβρη η κοινωνική συμμαχία πρέπει να ανοίξει μια νέα σελίδα για τη λαϊκή οικογένεια, για τον λαό μας γενικότερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ