Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του Τουπόλεφ: Τα πτερύγια, διάβολε - Τεχνική βλάβη πιθανόν πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους



Η ανάλυση του κύριου καταγραφέα της πτήσης του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα αποκάλυψε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν τα ελαττωματικά πτερύγια, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τα... 

 
 
 
 
πτερύγια δεν άνοιξαν συγχρονισμένα, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η ιστοσελίδα Life news, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, ανέφερε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάσουν τον έλεγχο καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν σε μια «κρίσιμη γωνία». Το μαύρο κουτί καταγράφει επίσης τις τελευταίες λέξεις του πληρώματος που μεταξύ άλλων είπαν; «Τα πτερύγια, διάβολε...!».

Το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους ανασύρθηκε σήμερα. «Ο δεύτερος καταγραφέας του Τουπόλεφ Tu-154 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε» σήμερα το πρωί, ανέφερε ο ρωσικός στρατός, μια σημαντική ανακάλυψη προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της τραγωδίας που προκάλεσε τον θάνατο 92 ανθρώπων, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της περίφημης χορωδίας του Κόκκινου Στρατού.

Πάντα σύμφωνα με τον στρατό, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, 15 σοροί και περισσότερα από 200 ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν, με την πλειονότητα αυτών να έχει μεταφερθεί στη Μόσχα όπου αναμένεται να ταυτοποιηθούν.

«Από την έναρξη των επιχειρήσεων έρευνας, 12 μεγάλα κομμάτια και 1.547 μικρά συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί» συνεχίζει το υπουργείο Άμυνας. Ανάμεσά τους τμήματα του σκελετο, του κινητήρα και του σασί του Tu-154. Το πρώτο μαύρο κουτί βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας «σε ικανοποιητική κατάσταση» από τις ομάδες έρευνας που χτενίζουν μέρα και νύχτα την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος την Κυριακή.