Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Απίθανες φωτογραφίες από απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου


Ο Βραζιλιάνος φωτογράφος... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ricardo Stuckert χρειάστηκε να αλλάξει πορεία με το ελικόπτερό του εξαιτίας μίας καταιγίδας, όμως αυτή η παράκαμψη του επέτρεψε να τραβήξει θαυμάσιες φωτογραφίες από μία απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου.

Αυτές οι υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες τραβήχτηκαν στα σύνορα της Βραζιλίας και του Περού, σε μία περιοχή όπου η πυκνή βλάστηση προστατεύει τους ιθαγενείς. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται μία μικρή ομάδα ανθρώπων με παραδοσιακά ρούχα και όπλα και με ζωγραφισμένο σώμα. Κατά τη λήψη των φωτογραφιών, μάλιστα, ένας άντρας πέταξε το δόρυ του προς το ελικόπτερο.



Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για την ίδια φυλή που απεικονίστηκε το 2008 σε φωτογραφίες, όταν άνθρωποι με το σώμα τους βαμμένο κόκκινο, προσπάθησαν να πετάξουν βέλη σε ένα αεροπλάνο που πετούσε χαμηλά. Φαίνεται, μάλιστα, πως η συγκεκριμένη φυλή μετακινείται κάθε 4 ή περισσότερα χρόνια.

«Είναι περίεργο συναίσθημα να σκέφτεσαι πως το 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό και ζουν όπως οι πρόγονοί μας ζούσαν πριν 20.000 χρόνια», αναφέρει ο Stuckert στο National Geographic.















perierga.gr