Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Κύπελλο Ελλάδας: Επικράτησε ο ΠΑΟΚ με 0 - 2 του Παναιτωλικού


Με το ένα πόδι στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά την νίκη με 2-0 που πέτυχε στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς με πολύ σοβαρή εμφάνιση και καλό κοουτσάρισμα του Σέρβου από τον πάγκο κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα στον Παναιτωλικό, χωρίς μάλιστα να φανεί το κενό των Μάτος και Κάμπος που είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη με προβλήματα τραυματισμών.

Ο... 

 
 
 
ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στο 3-5-2 που ελάχιστες φορές έχει παίξει φέτος, ήταν πολύ πιο φρέσκος στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και πέτυχε δύο γκολ με του Κίστιου και Κλάους (από πεναλτι που κέρδισε ο Μυστακίδης).

Στα αξιοσημείωτα επιστροφή του Κάτσε στην αγωνιστική δράση, για πρώτη φορά μετά τις 29 Μαΐου στο ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0). Ο Αλβανός μέσος έπαιξε περίπου μισή ώρα ως αλλαγή και ήταν αρκετά καλός.

Η ρεβάνς θα γίνει σε δύο εβδομάδες αλλά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με σχηματισμό 4-3-3. Ο Κυριακίδης ήταν στην εστία, στην άμυνα ο Μύγας δεξιά, οι Χαντάκιας και Ροντρίγκες στόπερ και ο Κουτρομάνος αριστερά, στη μεσαία γραμμή οι Πάουλο, Τσοκάνης και Μάκος, δεξιά ο Μουνιός, αριστερά, ο Ρότσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρκόφσκι.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, για πρώτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, επέλεξε το σχήμα 3-5-2, με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαλεζά, Βαρέλα και Κρέσπο τριάδα στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκα, Κίτσιου και στην επίθεση τους Μυστακίδη και Κουλούρη.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Κουλούρη να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και να προσπαθεί να τον περάσει, όμως να μη τα καταφέρνει σπαταλώντας τη φάση. Ο "Δικέφαλος" είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, με τον αγωνιστικό χώρο βέβαια είναι πολύ βαρύς και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, καθώς η μπάλα κολλούσε σε πολλά σημεία. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό σημειώθηκε στο 9΄ , με τον Μύγα να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση της "ασπρόμαυρης" άμυνας και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 15΄ είχε νέα επικίνδυνη φάση ο Παναιτωλικός, με τον Μουνιός να προσπαθεί να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα η οποία κόλλησε κιόλας, δεν πήρε τροχιά προς τα δίχτυα.

Μετά το επιθετικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στα άκρα και ο Παναιτωλικός έφτανε εύκολα στην περιοχή του. Το παιχνίδι είχε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω παρά το ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς. Μετά το καλύτερο πρώτο 20λεπτο βέβαια δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις, καθώς οι παίκτες ενώ δημιουργούσαν προϋποθέσεις δεν ήταν αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες, με την μπάλα να κολλάει στο τερέν σε ορισμένες περιπτώσεις. Στο 40΄ η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ του κόντραρε στον Ροντρίγκες. Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Κρέσπο έβαλε την προβολή μετά από κόρνερ του Πέλκα, με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ υπήρχαν και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα στο βρεγμένο χόρτο.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την πρώτη του αξιοσημείωτη φάση στο 48΄, με κεφαλιά του Μαρκόφσκι μέσα από την περιοχή, που έφυγε άστοχα πάνω από το δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος ήρθε στο 57΄, με τον Μυστακίδη να κάνει ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κυριακίδη.

Στο 63ο λεπτό ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Πέλκα με τον Κάτσε, με τον Αλβανό μέσο να παίρνει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στον ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στη Βικτόρια Πλζεν. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του β΄ 45λεπτου, ούτε αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 76΄ ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ που πίεζε περισσότερο όσο το ματς πλησίασε προς τη λήξη του, άνοιξε το σκορ στο 77ο λεπτό με σκόρερ τον Στέλιο Κίτσιου. Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κίτσιου που παραμόνευε έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 83΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μύγα στον Μυστακίδη μέσα στην περιοχή. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε να σκοράρει. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ "καθαρίζει" τη νίκη που τον φέρνει με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου, δίνοντάς του σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναιτωλικό να μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει και τους "ασπρόμαυρους" να διατηρούν εύκολα το 0-2.

Με το γκολ του Κίτσιου και το πέναλτι του Αθανασιάδη, ο Δικέφαλος έφυγε με αυτό που ήθελε από το γήπεδο.

93' Τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για πρόκριση στους «8».

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεων.

89' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάνιας αντί του Τσίμιροτ.

87'ΑΛΛΑΓΗ για τον Παναιτωλικό. Ο Μιχάι αντί του Μύγα.

86' Κίτρινη στον Μυστακίδη για φάουλ στον Κλέσιο.

84'ΓΚΟΛ 0-2 για τον ΠΑΟΚ (Αθανασιάδης)!

Ο Κλάους ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

83' Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Μύγας ανέτρεψε τον Μυστακίδη.

Κρέσπο, Πάουλο, Μύγας και Μαλεζάς (από αριστερά) σε στιγμιότυπο του αγώνα.



78 ΓΚΟΛ 0-1 για τον ΠΑΟΚ (Κίτσιου)!

Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κίτσιου που παραμόνευ έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

76' ΑΛΛΑΓΗ για τον Παναιτωλικό. Ο Παπουτσογιαννόπουλος αντί του Μάρκος Πάουλο.

76' Ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

71'ΑΛΛΑΓΗ για τον Παναιτωλικό. Αντί του Ρότσα ο Κλέσιο.

70'Παρατηρήσεις του διαιτητή Νεοφυτιάδη στον Γιάννη Ματζουράκη για τις διαμαρτυρίες του.

68' Δεν παρακολουθούμε ποιοτικό παιχνίδι στο Αγρίνιο.

63' ΑΛΛΑΓΗ για το ΠΑΟΚ. Ο Κάτσε αντί του Πέλκα.

62'Κίτρινη κάρτα στον Γλύκο για διαμαρτυρία.

Ο Παναιτωλικός δεν έχει νικήσει ποτέ στην έδρα του ομάδα Α' Εθνικής σε φάση νοκ άουτ του Κυπέλλου Ελλάδας!

57' Να η καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μυστακίδης με εντυπωσιακό σλάλομ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε σταθερά.

53'Πέναλτι ζήτησαν οι γηπεδούχοι για μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Πάουλο. Δεν υπήρξε όμως παράβαση.

50'Ο Παναιτωλικός έχει μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος.

48'Κεφαλιά του Μαρκόβσκι μέσα από την περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάρκος Πάουλο, άστοχα πάνω από το δοκάρι η μπάλα.

46'Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.

46'ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης αντί του Κουλούρη.

Παλεύουν στο νερό Κουτρομάνος και Κίτσιου.

Λίγες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, βέβαια δεν ευνοεί και ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος είναι βαρύτατος.

Ημίχρονο στο Γήπεδο του Παναιτωλικού. Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-0.

44' Σε θέση οφσάιντ ο Μάρκος Πάουλο. Ήταν λίγο πιο μπροστά.

44'Γέμισμα από τον Κουτρομάνο, παντελώς άστοχο.

43'Φάουλ κερδίζει ο Μάρκος Πάουλο από τον Σάχοβ.

42'Κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά. Σωστή.

42'Φάουλ του Μαλεζά στον Ρόσα.

40'Σουτ του Λέοβατς κι αυτό κοντράρει. Πάνω στον Ροντρίγκες συγκεκριμένα.

40'Φάουλ κερδίζει ο Κίτσιου.

39'Ο Κυριακίδης βγαίνει και μαζεύει μια ακόμη ψηλή μπαλιά.

38'Κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς.

38'Φάουλ του Λέοβατς στον Μύγα.

37'Σε θέση οφσάιντ υποδεικνύεται ο Μυστακίδης.

35'Κεφαλιά του Μαρκόβσκι μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ του Μύγα, η μπάλα στα χέρια του Γλύκου.

34'Επιθετικό φάουλ από τον Μυστακίδη.

33'Ο Λέοβατς επιλέγει να αφήσει την μπάλα να σκάσει και χάνει το κοντρόλ.

31'Ο Μαρκόβσκι προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Μάρκος Πάουλο, αλλά ο Γλύκος αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και βγαίνει γρήγορα.

30'Κακό κοντρόλ από τον Μαρκόβσκι.

28'Προσπαθεί ο ΠΑΟΚ, είναι δραστήριος ο Κουλούρης, αλλά προς το παρόν δεν έχει εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

26'Ο Ροντρίγκες παραχωρεί κόρνερ με υποδειγματικό τάκλιν πάνω στον Κουλούρη.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ζητά από τους ποδοσφαιριστές του να μην κάνουν παράλληλες πάσες γιατί ο βαρύς αγωνιστικός χώρος εγκυμονεί κινδύνους να χαθεί η κατοχή της μπάλας.

25'Ο Κουτρομάνος παρεμβάλλεται ανάμεσα σε Κουλούρη και Σάχοβ και διώχνει την μπάλα.

25'Ο Κουτρομάνος παρεμβάλλεται ανάμεσα σε Κουλούρη και Σάχοβ και διώχνει την μπάλα.

24'Φάουλ του Μουνιός στον Κίτσιου.

22'Ο Κουλούρης, αν και με πλάτη, κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.

22'O Κυριακίδης κερδίζει το επιθετικό φάουλ.

20'Ο Γλύκος βγαίνει και μπλοκάρει εύκολα μια σέντρα του Μύγα.

17'Σε θέση οφσάιντ ο Μάρκος Πάουλο, αλλά η μπάλα πήγε στον Βραζιλιάνο από το πόδι του Κρέσπο. Κακώς, δηλαδή, υπεδείχθη.

16'Μακριά, έξω, η κεφαλιά του Κουλούρη. Ευρίσκετο, έτσι κι αλλιώς, σε θέση οφσάιντ.

14'Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Μουνιός βρίσκεται στην περιοχή, εκμεταλλεύεται την κόντρα, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί δεν παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα.

13'Φάουλ που κερδίζει ο Μαρκόβσκι.

12'Φάουλ του Τσοκάνη στον Πέλκα.

11'Σέντρα του Πέλκα, ο Σάχοβ πιάνει την κεφαλιά στην κίνηση, αλλά ο Κυριακίδης δεν έχει πρόβλημα να μπλοκάρει.

9'Μετά την εκτέλεση του φάουλ, η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε άστοχα, η μπάλα κατέληξε στον Μύγα - ο οποίος είχε προωθηθεί στα δεξιά - εκείνος πιάνει το σουτ στην κίνηση, η μπάλα έξω.

Σίγουρα χωρίς πρόθεση, γλίστρησε ο Πέλκας και με κεκτημένη ταχύτητα έπεσε πάνω στον Τσοκάνη.

8'Δυνατό μαρκάρισμα του Πέλκα στον Τσοκάνη.

7'Πιο δυνατά έχει μπει ο ΠΑΟΚ και δεν είναι μόνον η ευκαιρία του Κουλούρη. Ο "Δικέφαλος" έχει αναπτύξει επιθετική πρωτοβουλία κι έχει περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους.

Άλλοτε η μπάλα κυλά γρήγορα, άλλοτε αργά. Υπάρχει πρόβλημα στην εκτίμηση της φάσης. Έτσι δημιουργήθηκε η φάση με τον Κουλούρη.

5'Ο Τσίμιροτ δεν προλαβαίνει να γυρίσει την μπάλα.

4'Κόρνερ παραχωρεί ο Μιγκέλ Ροντρίγκες.

4'Φάουλ κερδίζει ο Μυστακίδης.

3'Η μπάλα δεν κυλάει εύκολα και είναι επικίνδυνη κάθε απομάκρυνση των αμυντικών και των δύο ομάδων.

1'Μεγάλη ευκαιρία με τον ΠΑΟΚ. Η μπάλα κολλάει - λόγω βαρύτατου αγωνιστικού χώρου - ο Κουλούρης το εκμεταλλεύεται βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, προσπαθεί να τον περάσει και κάνει λάθος, καθώς ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού τον ανακόπτει και παραχωρεί κόρνερ.

1'Έναρξη του ματς στο Αγρίνιο.

Εκαναν την εμφάνισή τους οι δύο ομάδες.

Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν περιορίσει σημαντικά και την προσέλευση στον γήπεδο.

Ωστόσο δεν υπάρχει χιόνι ή παγετός όπως σε άλλα γήπεδα της χώρας.

Έτοιμες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.

Λιγοστός ο κόσμος στις κερκίδες. Λογικό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Έχει ορισμένα σημεία με αρκετό νερό στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ένα τέταρτο η σέντρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου). Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας) και Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου).

Ο πάγκος του Παναιτωλικού: Κολοβούρης, Κλέσιο, Βιέιρα, Βασιλούδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μιχάι, Μάλης.

Ο πάγκος του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Κάτσε, Περέιρα, Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης, Δημητριάδης, Κάνιας

Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα, Πάουλο, Μουνιόθ και Μαρκόφσκι.

Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει την προθέρμανσή τους.

Νεότερη ενημέρωση από το Αγρίνιο αναφέρει ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει κανονικά. Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να διακοπεί σε περίπτωση που η βροχόπτωση είναι έντονη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και επιβαρύνει τον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο ματς που ο Σέρβος τεχνικός παρατάσσει τους "ασπρόμαυρους" με σχήμα 3-5-2.

Ο Βλάνταν Ίβιτς άλλαξε τον σχηματισμό 4-2-3-1 που επιλέγει συνήθως, προτιμώντας το 3-5-2 για το σημερινό παιχνίδι.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Πέλκας, Σάκχοφ, Κίτσιου, Μυστακίδης, Κουλούρης.

Μία φορά έχουν συναντηθεί πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Την σεζόν 1968-69 για την φάση των «16» του θεσμού σε μονή αναμέτρηση στο Αγρίνιο. Τότε ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική. Η αναμέτρηση έγινε στις 4 Ιουνίου 1969 και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση στην παράταση. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε νωρίς με τον Κούδα (24’) και τον Παρίδη (29’), αλλά ο Παναιτωλικός επέστρεψε στο ματς με τους Καλαμίδα (34’) και Κουτσογιάννη (74’). Την πρόκριση έδωσε ο Γιώργος Κούδας με γκολ στο 109′ της αναμέτρησης.

Οι καιρικές συνθήκες μάλιστα ήταν παρόμοιες σε εκείνο το παιχνίδι. Έντονη βροχόπτωση, η οποία όμως δεν είχε επηρεάσει τη διεξαγωγή της αναμέτρησης. Ο "Δικέφαλος" είχε επικρατήσει με σκορ 3-0.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο γήπεδο του Αγρινίου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς, στο παιχνίδι της περσινής σεζόν κόντρα στον Παναιτωλικό για την 26η αγωνιστική της Super League.

Έχει ξεκινήσει να βρέχει και πάλι στο γήπεδο του Αγρινίου, γεγονός που ίσως επιβαρύνει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει το Αγρίνιο πιθανώς να δημιουργήσει πρόβλημα και με τη διεξαγωγή του αγώνα. Ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε κακή κατάσταση κι αν συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση, τότε δεν αποκλείεται ο διαιτητής του αγώνα, Γιάννης Νεοφυτιάδης να αποφασίσει την αναβολή.

sport24