Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΓΟΝΕΙΣ ΔΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ 26ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ


Βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον χειρότεροι φόβοι τους, παρ’ όλα αυτά βρήκαν το ψυχικό σθένος να συναινέσουν ώστε ο 26χρονος γιος τους, που «έσβησε» μετά από τροχαίο στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, να γίνει δωρητής οργάνων και να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Ο λόγος για... 

τους γονείς του άτυχου νεαρού που εδώ και μέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τις οποίες είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα στην Κω, στο νησί της καταγωγής του.

Η κρισιμότητα της κατάστασής του επέβαλε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κρήτης, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», οι γονείς του 26χρονου ειδοποιήθηκαν από τους ιθύνοντες του νοσοκομείου για τον εγκεφαλικό θάνατο που είχε επέλθει και μέσα στον ανείπωτο πόνο τους βρήκαν το κουράγιο να αποδεχθούν την πρόταση που τους έγινε για να προσφερθούν τα όργανα του παιδιού τους σε άλλους ανθρώπους, χαρίζοντας τους τη ζωή.

Η διαδικασία των μεταμοσχεύσεων που εκτιμάται ότι θα γίνουν, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών αναμένεται να ξεκινήσει αργά σήμερα ή αύριο το πρωί.

Πηγή: cretapost.gr