Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Μάχη με το ψύχος για τον απεγκλωβισμό 3.000 οδηγών στην Εθνική Οδό


Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών που είχαν αποκλειστεί μέσα στα οχήματά τους στη... 
 
 
 
 

 
 
 
 
Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων.

Το βράδυ του Σαββάτου η Περιφέρεια υπολόγιζε τους εγκλωβισμένους σε περίπου 3.000.

Οι δυνάμεις που επιχείρησαν στο ύψος της Ακράτας έφθασαν τους 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα.

Οι πυροσβέστες έδιναν προτεραιότητα σε παιδιά και γυναίκες, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ σε καταφύγιο μετέφεραν και τους επιβάτες τριών λεωφορείων.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός και άλλων οχημάτων, η τροχαία αυτοκινητόδρομων επέβαλε, επί ώρες, αναστροφή των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα). 


Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μαζί με εκείνα της «Ολυμπίας Οδού» κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτή την παλαιά εθνική οδό, όπου διοχετεύτηκε η κυκλοφορία απο τη νέα εθνική οδό που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα σε μεγάλο τμήμα της κλειστή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι άνοιξε ένα σχολείο στο Διακοφτό που χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα από οδηγούς και επιβάτες.

Συνωστισμός στα καταλύματα της Αιγιαλείας - Άνοιξαν δύο σχολεία

Σε αναζήτηση δωματίων για να περάσουν τη νύχτα, όσοι εγκλωβίστηκαν στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό, βρέθηκε τις τελευταίες ώρες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας. 


Τα ξενοδοχεία της περιοχής γέμισαν και στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις, άνοιξαν το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, για να φιλοξενήσουν όσους δεν μπορέσουν να βρουν καταλύματα.

protionline.gr

Δείτε το βίντεο του Alpha με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών: