Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Αιματητή εξέγερση σε φυλακές στη Βραζιλία - Τα θύματα ανέρχονται σε 33


Τουλάχιστον 33 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε νέα εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή της Βραζιλίας, αυτή τη φορά στη βόρεια περιοχή Αμαζόνας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μόλις πέντε ημέρες μετά την εξέγερση που σημειώθηκε σε γειτονική πολιτεία όπου σφαγιάστηκαν 56 κρατούμενοι, στη χειρότερη σφαγή σε... 

 
 
 
 
φυλακή της χώρας που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πλέον.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα εξέγερση είναι ακόμη συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή της πολιτείας Ροράιμα σήμερα τα ξημερώματα. Ωστόσο, ειδικοί είχαν προβλέψει και νέα αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της χώρας, το σωφρονιστικό σύστημα της οποίας ελέγχεται από συμμορίες, έπειτα από τη σφαγή στη φυλακή της Μανάους πριν από μερικές μέρες που ξεκίνησε όταν μία συμμορία κρατουμένων επιτέθηκε σε αντίπαλη συμμορία.

Οι ταραχές στη φυλακή της Μανάους ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, 17 ώρες αργότερα. Πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.