Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να αξιοποιηθεί, όπως του άξιζε, το μοναδικό στολίδι της πόλης μας, ο περίφημος «Δημοτικός Κήπος» ή το πάρκο μας, για το οποίο δικαίως υπερηφανευόμασταν και στο οποίο οδηγούσαμε τους ξένους φίλους και γνωστούς που επισκεπτόταν την πόλη μας.

Το πάρκο έχει μακρόχρονη ιστορία από την δημιουργία του μέχρι τη σημερινή μορφή. Προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αξιόλογοι Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια, ώσπου να τελειοποιηθεί και να... 

 
 
 
 
αποτελέσει μια όαση ξεκούρασης και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης μας, καθώς εμπλουτίστηκε με την δημιουργία του αρμονικά δεμένου Πνευματικού Κέντρου, του υπαίθριου Θεάτρου, των βραχόκηπων και σιντριβανιών και των παιδικών χαρών.

Φέτος με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων η Δημοτική αρχή έδωσε μια άλλη όψη στο πάρκο με την δημιουργία του «Πάρκου των Χρωμάτων». Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη και των άξιων συμβούλων και συνεργατών του, που έδωσαν μια νότα χαράς, αισιοδοξίας και ανακούφισης στους κατοίκους της πόλης και ιδιαίτερα στα παιδιά στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας.

Ένας χώρος, που τέτοια ιδίως εποχή, ήταν σχεδόν ερημικός και τα βράδια σκοτεινός και αδιάβατος έλαμψε γιορταστικά, γέμισε κόσμο, μουσική, χορό και τραγούδια και αναβάθμισε την όλη περιοχή. Παρά το τσουχτερό κρύο οι επισκέπτες ήταν πολυάριθμοι από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ , καθόσον τους θέρμαινε η ολόφωτη περιρρέουσα πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ευχής έργο θα είναι το ιστορικό πάρκο μας, που αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα της πόλης, να αξιοποιηθεί με παρόμοιες εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους ,ώστε να αποτελέσει πόλο έλξεως των κατοίκων και το «Πάρκο των Χρωμάτων», που εγκαινιάστηκε φέτος να αποτελέσει θεσμό για την Κατερίνη και τον κόσμο της.