Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Ερωτήσεις βουλευτών σε Υπουργεία για την δράση του Αρτ. Σώρρα


Σχεδόν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων κατέθεσαν ερωτήσεις για την αδιαφορία, κωλυσιεργία ή επίκληση αναρμοδιότητας αντιμετώπιζαν την υπόθεση Σώρρα τα αρμόδια υπουργεία παρά τις δεκάδες ερωτήσεις τους με τις οποίες... 
 
  

 
 
 
 
 
 
 είχαν επισημάνει την επικίνδυνη δράση της οργάνωσης.

Ειναι ενδεικτικό οτι τον περασμένο Οκτώβριο ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου κατεθεσε αναφορά στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο επισυνάπτοντας του ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου που υπογράμμιζε την επικίνδυνη δράση της οργάνωσης Σώρρα. Απο την πλευρά του ο κ Παρασκευόπουλος αντέδρασε λέγοντας πως δεν μπορει να απαντά σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις!

Παρόμοια αντίδραση επιφύλαξε και προς τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανελλη ο οποιος αναφέρει ότι το κράτος αφήνει την κοινωνία βορά στα νύχια επικίνδυνων και επιτήδειων εκμεταλλευτών. Συγκεκριμένα ο βουλευτής σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει πως "η όλη υπόθεση «Αρτέμης Σώρρας» αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα…

Όταν όμως εισαγγελικός λειτουργός παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του τέως ΟΑΕΕ και νυν υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Τσακίρη, διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα» του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται πως βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα.
Η ελληνική κοινωνία έχει αποδειχθεί ευάλωτη στη συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ειδικά μετά την εύπεπτη, αντιμνημονιακή ρητορική. Ρητορική που έστησε πολιτικές καριέρες, εγκλωβίζοντας στον παραλογισμό όσους κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας. Η κοινωνία αυτή, σήμερα, αφήνεται από το κράτος βορά στα νύχια επιτήδειων και αδίστακτων εκμεταλλευτών.

Στις 1/11/2016 κατέθεσα Ερώτηση - Αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών, καλώντας τους να προστατέψουν τους πολίτες και το δημόσιο από την καμπάνια «σεισάχθειας» του Σώρρα.

»Προς τούτο, προσκόμισα φυλλάδια που διαφημίζουν στους πολίτες δήθεν ‘’οριστικό ξεχρέωμα’’ από τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, από τον ανύπαρκτο πακτωλό χρημάτων του γνωστού ψευδο-επενδυτή, που υποτίθεται πως είναι διαθέσιμα σε τράπεζες του εξωτερικού.

»Έναν σχεδόν μήνα αργότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μου απάντησε πως το όλο ζήτημα βρίσκονταν στο στάδιο της προδικασίας, μαλώνοντάς με μάλιστα γιατί τάχα ζητώ παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών δεν θεώρησε καν σκόπιμο να μου απαντήσει.
»Σήμερα που το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, ας πράξει επιτέλους η Πολιτεία τα αυτονόητα και ας πάψει να αποτελεί μέρος αυτού του σουρεαλιστικού και τόσο κακόγουστου ανέκδοτου…"