Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Αρνάκι κατσαρόλας με μάραθο - Κλασικό πιάτο ιδανικό για τις γιορτές


Υλικά για 4-6 άτομα 

  • 1 κιλό αρνί από μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • ½ κιλό μάραθο φρέσκο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα 










  • 2 κουταλιές πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι και το ζεσταίνετε. Ακολούθως ρίχνετε μέσα το κρέας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τσιγαρίζετε το αρνάκι μέχρι να γίνει ροδοκόκκινο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα μάραθα ψιλοκομμένα.
  4. Διαλύετε τον πελτέ σε δύο ποτήρια νερό ή κόβετε 2-3 φρέσκες ντομάτες και τις ρίχνετε μέσα στο αρνί.
  5. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 45 λεπτά περίπου.