Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Εκδρομή στην κοσμοπολίτισσα του νομού Τρικάλων



Η Ελάτη είναι χαμένη μέσα στα έλατα - Φωτογραφίες

Όπως λέει και το όνομά της, η Ελάτη «χάνεται» μέσα στα έλατα, στον νομό Τρικάλων, στη Θεσσαλία. Η φύση είναι η μεγαλύτερη «προίκα» της, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή της Πίνδου, στο... 
 

 
 
 
 
 
 
νότιο τμήμα της οροσειράς. Αυτές τις μέρες το τοπίο είναι ντυμένο στα λευκά, λόγω του χιονιού, αλλά η περιοχή αξίζει όλο το χρόνο.

Το ορεινό αυτό χωριό είναι το μεγαλύτερο των Τρικάλων, χτισμένο αμφιθεατρικά σε ύψος 950 μέτρων. Λέγεται και Τύρνα και τα πετρόχτιστα σπίτια του παλιού χωριού είχαν φτιαχτεί από έμπειρα χέρια Ηπειρωτών μαστόρων.

Αποτελεί αγαπημένο προορισμό των φυσιολατρών καθώς από εκεί ξεκινούν δασικά μονοπάτια, αναδεικνύοντας την πεζοπορία σε νούμερο 1 δραστηριότητα της περιοχής. Μπορεί κανείς επίσης να κάνει ποδήλατο βουνού και αναρρίχηση ή απλώς να περιηγηθεί στο καταπληκτικό τοπίο. Οι σκιέρ γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή χάρη στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, σε κοντινή απόσταση.

Η Ελάτη γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια έντονη τουριστική ανάπτυξη, συνδυάζοντας την εκπληκτική φύση με τον γραφικό οικισμό, τα παλιά αρχοντικά και τις τοπικές γεύσεις. Δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίζεται «κοσμοπολίτισσα» των Τρικάλων.

Η βόλτα στο χωριό περιλαμβάνει την Πύλη και το μονότοξο γεφύρι της αλλά και τα μοναστήρια της Πόρτα Παναγιάς και του Αγίου Βησσαρίωνα. Στον ναό Κοίμησης της Θεοτόκου το τέμπλο φτιάχτηκε από Ηπειρώτες τεχνίτες. Πάνω από την Ελάτη ο περίφημος Κόκκινος Βράχος προσφέρει άπλετη θέα που μένει αξέχαστη.









newsbeast.gr