Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δελτίου Τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού για την προστασία από τον παγετό



Σύμφωνα με τη σημερινή πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ., που εστάλη στον Δήμο μας με το αριθ. 251/9-1-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών –Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή μας, θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στρώσεις χιονιού που πρόκειται να συνεχίσουν να εκδηλώνονται και τις προσεχείς ημέρες.

Για...





το λόγο αυτό, για μια ακόμα φορά, εφιστούμε την προσοχή στις κάθε είδους μετακινήσεις των συμπολιτών μας, καθώς εγκυμονεί αυξημένος κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος εξαιτίας του παγετού και της χιονόπτωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι:

1. Απαγορεύεται η ρίψη νερού στο οδόστρωμα για οποιοδήποτε λόγο.
2. Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε κάθε μετακίνηση τους, για να τις χρησιμοποιήσουν όπου αυτό απαιτείται.
3. Οι ευάλωτες ηλικιακές ομάδες (ηλικιωμένοι και τα παιδιά) παρακαλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
4. Οι συμπολίτες μας, μπορούν να προμηθεύονται αλάτι για αποπαγοποίηση επικίνδυνων σημείων, από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου ( Για τις Δημοτικές Κοινότητες Αιγινίου και Κολινδρού από τα κατά τόπους αμαξοστάσια του Δήμου, ενώ στις Τοπικές Κοινότητες θα χορηγείτε σε συνεννόηση με τους Προέδρους.
5. Εφιστούμε την προσοχή σας, όσοι θερμαίνετε τα σπίτια σας και τα καταστήματα με ξυλολέβητες να ελέγξετε τις καμινάδες διότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
6. Οι κτηνοτρόφοι να εφοδιάσουν τα ποιμνιοστάσιά τους με τροφές για τα ζώα τους για αρκετές ημέρες.
7. Υπενθυμίζουμε ότι για αύριο 10 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά ενώ έγκαιρα θα σας ενημερώσουμε για τις μεθεπόμενες ημέρες.
8. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου είναι το 2353 031899 και 2353023008, ενώ το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης είναι το 100 για την Πυροσβεστική Υπηρεσία το 199, για το Ε.Κ.Α.Β 166 και γενικά για έκτακτη ανάγκη το 112.
 
Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να ξεπεραστεί η κακοκαιρία χωρίς προβλήματα.
                                                                          Αιγίνιο 9-1-2017
                                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΎ