Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Έγκλημα πάθους βλέπει η ΕΛΑΣ στη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα


Για έγκλημα πάθους κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λαμίας που χειρίζονται την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα. Για την κατάσταση σύγχυσης στην οποία βρίσκεται ο... 
 
 
  

 
 
 
 
39χρονος δράστης, Χ.Μ, εκφράζουν επιφυλάξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρουμε αν δεν είναι σε θέση να μιλήσει ή αν δεν θέλει να μιλήσει».

Οι αστυνομικοί απέσπασαν την ομολογία του, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν απαντήσεις για το κίνητρό του. Ολα τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Ο Μπαλαντίνας και η Θώμη Κουμπούρα είχαν συνάψει ερωτική σχέση. Το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2016 η άτυχη παιδοψυχίατρος άνοιξε την πόρτα στον 39χρονο, ο οποίος λίγη ώρα μετά τη δολοφόνησε με 14 μαχαιριές. Οι αστυνομικοί ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι είναι ο νούμερο ένα ύποπτος.

Μετά τη σύλληψή του στην Ευρυτανία δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος με τις Αρχές, καθώς, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των αστυνομικών, αρνούνταν να περιγράψει όσα έπραξε. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε -λίγο πριν συλληφθεί- ότι κάποιος άλλος μπορεί να σκότωσε τη φίλη του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, ωστόσο, αναφέρουν ότι «η επιστημονική ταυτοποίηση του δράστη δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Από την έρευνα στον τόπο του εγκλήματος δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι μπορεί να υπήρχε στο χώρο τρίτο άτομο. Πάνω του δεν βρέθηκαν κλειδιά. Η πόρτα άνοιξε από το θύμα».

Ο δράστης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πολιτικός μηχανικός που αποφάσισε να γίνει αγρότης στις Σοφάδες Καρδίτσας, ενώ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας έγινε γνωστός ύστερα από την ενασχόλησή του με το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Χθες, βρέθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στα δικαστήρια Λαμίας, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Ο συνήγορός του επικαλέστηκε νέα στοιχεία που πρέπει να μελετηθούν από την πλευρά της υπεράσπισης. Στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν τα αδέλφια του θύματος μαζί με το συνήγορο, Θέμη Σοφό. Στη θέα του δράστη ένα από αδέλφια της παιδοψυχιάτρου ξέσπασε, φωνάζοντας: «Ρε Μπαλαντίνα, τα παλικάρια λένε την αλήθεια. Πες την αλήθεια». Αμέσως επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, προκειμένου ο αδερφός να μην προσεγγίσει τον δράστη που συνοδευόταν από άνδρες της Ασφάλειας. Το βράδυ θα διανυχτερεύσει στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Λαμίας.

etypos