Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Γκρατς, ταξίδι σε μια παραμυθούπολη - Η πόλη της Αυστρίας που συνδυάζει ιδανικά το παλιό με το νέο



Βγαλμένο σαν από τα παραμύθια το Γκρατς αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, μετά τη Βιέννη και το όνομά της στα σλοβένικα σημαίνει μικρό κάστρο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα επιβλητικά, πανέμορφα κάστρα της που είναι πραγματικά «στολίδια».

Αποτελεί ένα... 

 
 
 
 
 
σταυροδρόμι πολιτισμών και έχει μακραίωνη ιστορία, καθώς χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή. Εκτείνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Μουρ και είναι γνωστή για το μεσαιωνικό κέντρο της και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Τα βραβευμένα σύγχρονα κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά με τα κορυφαία αξιοθέατα γοτθικής, αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής του Γκρατς.

Έχει μακρόχρονη παράδοση στην ανώτατη εκπαίδευση με έξι πανεπιστήμια και προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2003 και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί μια από τα καλύτερα διατηρημένες παλιές πόλεις προσφέροντας μια ματιά στο πλούσιο παρελθόν της.

Μάλιστα έχει προστεθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στον λόφο Schloίberg, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ένα πανόραμα της πόλης που κόβει την ανάσα.

Ο καθεδρικός ναός της πόλης αποτελεί ένα σπάνιο γοτθικό μνημείο, ενώ από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το παλάτι του Eggenberg, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το εντυπωσιακό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Το Sterreichisches Freilichtmuseum Stόbing είναι ένα υπαίθριο μουσείο, το οποίο αναπαριστά την αγροτική ζωή της Αυστρίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Landeszeughaus, το μεγαλύτερο μουσείο όπλων και πανοπλιών στον κόσμο. Στο Βοτανικό Κήπο θα θαυμάσει κανείς τα εκπληκτικά γυάλινα θερμοκήπια που ενδείκνυνται για βόλτες.

Το τεχνητό νησί Murinsel βρίσκεται στη μέση του ποταμού Μουρ και είναι μια φουτουριστική πλωτή εξέδρα που κατασκευάστηκε το 2003 και έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου κοχυλιού.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Γκρατς / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.








newsbeast.gr