Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Αύξηση της προσέλευσης των αστέγων στις κοινωνικές δομές λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών


Αύξηση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες ο αριθμός προσέλευσης των αστέγων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο... 
 
  

 
 
 
Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Κεντρικού Δήμου, Καλυψώ Γούλα, τα έκτακτα μέτρα για τις προστασία των αστέγων θα διαρκέσουν για όσο καιρό συνεχιστεί η κακοκαιρία.

«Συνεχίζουμε τα έκτακτα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για όσο διάστημα σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες. Τα τελευταία 24ωρα έχουμε αύξηση προσέλευσης στις κοινωνικές δομές του Δήμου που είναι το Υπνωτήριο Αστέγων και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Γούλα.

Επιπλέον, αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί φροντίζουν να ενημερώνουν τους άστεγους για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ τους μοιράζουν κουβέρτες και ζεστά ροφήματα.

Το πρωί ένας άνδρας εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Εγνατία με Πλάτωνος και μεταφέρθηκε με υποθερμία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Σημειώνεται πως το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811), από τις 17:00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11:00 και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), από τις 10:30 έως τις 17:00.

Για την εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν ανάγκη ανοιχτά παραμένουν και τα παραρτήματα ΚΑΠΗ στις οδούς Γρ. Λαμπράκη 42 και Αλεξανδρείας 27.