Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πώς να οργανώσετε εύκολα την ντουλάπα σας - Έξυπνα τρικ για να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη



Με τη νέα χρονιά ίσως θα θέλατε να θέσετε ως στόχο να διατηρήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη και τακτοποιημένη και να την διατηρήσετε έτσι όσο περισσότερο γίνεται!

Ακολουθήστε... 
 
 

 
 
 
 
 
μερικά μικρά και απλά μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια. 

Πουλήστε ή δωρίστε τα παλιά σας ρούχα

Πρώτα απ’ όλα ξεχωρίστε τα παλιά σας ρούχα που δεν φοράτε πια. Πουλήστε τα, δωρίστε τα ή μεταμορφώστε τα παλιά σας ρούχα σε κάτι άλλο. 

Οργανώστε τα ρούχα σας κατά είδος ή χρώμα

Στη συνέχεια χωρίστε τα ρούχα σας κατά είδος ή χρώμα, ότι εσείς προτιμάτε και βάλτε τα παρόμοια μαζί. Για παράδειγμα, βάλτε όλες τις φούστες μαζί, όλα τα παντελόνια μετά και ούτω καθεξής. 

Επιλέξτε όμοιες κρεμάστρες

Επιλέγοντας την χρήση ίδιων κρεμαστρών όχι μόνο ανανεώνετε το look της ντουλάπας σας, αλλά την κάνετε και πιο οργανωμένη. Πετάξτε λοιπόν όλες τις παλιές ανόμοιες κρεμάστρες που έχετε κατά καιρούς αποκτήσει και αντικαταστήστε τις με νέες όμοιες μεταξύ τους.

Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε τις κλασικές κρεμάστρες για τις μπλούζες, τα πουκάμισα ή γενικότερα τα τοπ σας. Αλλά και να κρεμάσετε τις φούστες και τα παντελόνια σας με αυτές που έχουν μανταλάκια. 

Εξοικονομήστε χώρο με τις πολλαπλές κρεμάστρες

Μια ακόμη πολύ ωραία και χρήσιμη λύση είναι η τακτοποίηση των ρούχων σας σε πολλαπλές κρεμάστρες. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια κρεμάστρα που παίρνει 2, 3 ή και 4 αντικείμενα και αποθηκεύστε τα παντελόνια σας κατά είδος ή χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο για να χωρέσετε κάτι άλλο στην ντουλάπα σας. 

DIY αποθήκευση κασκόλ ή πασμίνας

Επιλέξτε τον τρόπο που σας βολεύει για να αποθηκεύσετε τα κασκόλ, τα φουλάρια και τις πασμίνες σας. Υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες που έχουν πολλές θήκες και είναι ιδανικές για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια απλή – κλασική κρεμάστρα και μερικούς κρίκους (πλαστικούς ή μεταλλικούς) για να αποθηκεύσετε τα συγκεκριμένα αξεσουάρ σας. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις ζώνες σας ή με τις γραβάτες του συντρόφου σας.

Εκμεταλλευτείτε όλον τον κάθετο χώρο

Κάθε γωνιά της ντουλάπας σας μπορεί να φανεί χρήσιμη, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα κουτιά για να εκμεταλλευτείτε όλον τον κάθετο χώρο (δηλαδή το ύψος). Στα κουτιά αυτά μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πάντα. Από τα μονόχρωμα T-shirt και τις φόρμες σας μέχρι τις τσάντες και τα τσαντάκια σας.  

Φτιάξτε μόνη σας τα δικά σας διαχωριστικά

Για την καλύτερη και ευκολότερη εύρεση των πραγμάτων σας, μπορείτε να δημιουργήσετε διαχωριστικά από χοντρό χαρτόνι ή κουτιά παπουτσιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεχωρίσετε τα ζευγάρια των παπουτσιών σας, τα μπλουζάκια σας και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr