Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών - παρά το τσουκτερό κρύο - ο Αγιασμός των υδάτωνΠροεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και παρά το δριμύ ψύχος, πλήθος πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία, η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Η...
  λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου και των τοπικών Αρχών κατέληξε στην παρακείμενη προκυμαία, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Στην πομπή συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, ενώ τιμές απέδωσε άγημα της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.Άτομα όλων των ηλικιών βούτηξαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Φώτης Δημητριάδης.Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Φέρνει σήμερα την ελπίδα με τον φωτισμό του ο ενανθρωπήσας Κύριος. Καλό φωτισμό σε όλους προκειμένου να είμαστε ανθεκτικοί στα προβλήματα και στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ιδιαίτερα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες».

Η τελετή στην Ολυμπιακή ΑκτήΝωρίτερα, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αθανασίου Λιακόπουλου, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε, η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος ευχήθηκε σε επισκέπτες και δημότες, «χρόνια πολλά, ευλογημένα, υγεία και έργα αγαθά».

Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Αλέξανδρος Καιδατζής.Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Θεοφάνεια, μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας που αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού έγινε και στην Παραλία του Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.