Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

«Ζωή και κότα» για Αλβανούς κρατούμενους σε φυλακή της Αγγλίας (φώτο)

 
Έρευνα διατάχτηκε σε μια φυλακή της Βρετανίας αφότου αλβανοί κρατούμενοι ανάρτησαν φωτογραφίες από τους εορτασμούς των Χριστουγέννων.

Οι κρατούμενοι στη φυλακή... 
  
  


 
 
 
 
 
 
 
Guys Marsh στο Ντόρσετ έστειλαν τις εικόνες σε έναν αλβανικό ενημερωτικό ιστότοπο, οι οποίες συνοδεύονταν από το μήνυμα: «Γεια σας, η ζωή είναι διασκεδαστική. Ευχόμαστε σε όλους τους Αλβανούς χαρούμενα Χριστούγεννα από μια φυλακή στην Αγγλία. Ο Θεός ας σώσει όλους σας».

Οι εικόνες που ελήφθησαν από κινητό τηλέφωνο το οποίο λαθραία εισήχθη στη φυλακή δείχνει μια ομάδα κρατουμένων να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και να απολαμβάνουν το γεύμα τους. Οι άντρες φαίνονται να χαιρετούν στην κάμερα και να παριστάνουν με τα δάχτυλα τους το σύμβολο του αετού στην αλβανική σημαία.


Το περιστατικό έρχεται μάλιστα μόλις δύο μήνες μετά τη διαρροή ενός βίντεο με πρωταγωνιστές και πάλι κρατούμενους της ίδιας φυλακής οι οποίοι εκείνη τη φορά εμφανίστηκαν να απολαμβάνουν fish and chips, μπριζόλες, ακόμη και… βότκα. Κι όλα αυτά μέσα στα κελιά!

Ένας συμπατριώτης των κρατουμένων δήλωσε στη Sun: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν είδα τις φωτογραφίες. Έχουν ήδη δημιουργήσει στην Αλβανία ένα κακό όνομα με το να έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί και τώρα κοροϊδεύουν το βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα».

Η τελευταία αναφορά από την επιθεώρηση φυλακών διαπίστωσε ότι ο έλεγχος του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης έχει «χαθεί εντελώς» με τις συμμορίες να μπορούν να λειτουργούν όπως θέλουν στη φυλακή των 580 κρατουμένων.