Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη των μπισκότων
- 300 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το μείγμα λευκής - μαύρης σοκολάτας
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- ½ φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
- ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη ζύμη των μπισκότων- Βάζετε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους.
- Προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Τρίβετε με τα χέρια τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.
- Συμπληρώνετε στο μείγμα της ζύμης το ξύσμα πορτοκαλιού, ½ φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας,½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
- Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
- Αν δείτε ότι το μείγμα στεγνώνει, θα προσθέσετε λίγο νερό.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί και τη βάζετε στο ψυγείο για 60 λεπτά, για να παγώσει.
- Τη βγάζετε από το ψυγείο και τη χαράσσετε σχηματίζοντας ορθογώνια μπισκότα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε τα μπισκότα να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και τα κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια ή ότι σχήμα θέλουμε (με μαχαίρι ή κου πατ).
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε.