Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Μπισκότα σοκολάτας - Σπιτικά, γευστικά, μοσχομυριστά


Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη των μπισκότων 

  • 300 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη 





  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για το μείγμα λευκής - μαύρης σοκολάτας
  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη των μπισκότων
  1. Βάζετε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους.
  2. Προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Τρίβετε με τα χέρια τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.
Για το μείγμα λευκής - μαύρης σοκολάτας
  1. Συμπληρώνετε στο μείγμα της ζύμης το ξύσμα πορτοκαλιού, ½ φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας,½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
  2. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Αν δείτε ότι το μείγμα στεγνώνει, θα προσθέσετε λίγο νερό.
Για την ολοκλήρωση των μπισκότων
  1. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί και τη βάζετε στο ψυγείο για 60 λεπτά, για να παγώσει.
  2. Τη βγάζετε από το ψυγείο και τη χαράσσετε σχηματίζοντας ορθογώνια μπισκότα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε τα μπισκότα  να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
  4. Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και τα κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια ή ότι σχήμα θέλουμε (με μαχαίρι ή κου πατ).
  5. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε.