Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διοργάνωσε προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή για κατηχήτριες και στελέχη κατασκήνωσης.

Η εκδρομή ξεκίνησε με ξενάγηση στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου οι νέες ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από στελέχη του Στρατού για τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

Στη...











συνέχεια, μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου προσκύνησαν το ι. λείψανο του εορταζομένου Αγίου Νικηφόρου του λεπρού και ενημερώθηκαν για το σπουδαίο ποιμαντικό, κατηχητικό και φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας. Η υποδοχή που επιφύλαξε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, οι ιερείς και οι συνεργάτες του ενοριακού έργου ήταν αβραμιαία.




Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής και προσκυνηματικής εκδρομής ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Κουφαλίων, όπου οι μοναχές τέλεσαν τη Ενάτη Μεγάλη Ώρα των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.



Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Ξένη, απηύθυνε πνευματικούς και εποικοδομητικούς λόγους προς τις νέες, ενισχύοντας τα νέα στελέχη να συνεχίσουν τη διακονία τους στο εκκλησιαστικό έργο.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, σε κάθε περίπτωση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, για την ευλογία που παρέσχε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδρομή.