Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αποκατάσταση δρομολογίων των τρένων από απόψε


Την αποκατάσταση όλων των δρομολογίων των τρένων από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με την... 
  

εταιρεία, κανονικά αναχωρούν οι αμαξοστοιχίες 600/601 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ από το πρωί της Παρασκευής θα εκτελούνται και όλα τα δρομολόγια του προαστιακού Λάρισα - Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης, αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε δρομολόγιο προς Αθήνα ακινητοποιήθηκε για περισσότερες από έξι ώρες στη Λάρισα, ενώ άλλο τρένο παρέμεινε για εννέα ώρες στον Δομοκό λόγω προβλημάτων στη μηχανή, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τη μείωση των δρομολογίων των τρένων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για όσα συνέβησαν την Τετάρτη σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και για τις μηχανικές βλάβες που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών με έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε συγκεκριμένα τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν.

nafteboriki