Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο Έλληνας οικοδόμος που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος


Ο Κώστας Δρακόπουλος είναι ο ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας Drakk. Η εταιρεία χτίζει μικρά διαμερίσματα και τα project κυμαίνονται από $5 έως $30 εκατομμύρια. Ίδρυσε επίσης την ιστοσελίδα απασχόλησης Profilr.

Είναι ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας για το 2016. Το... 

2016 μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα BRW Young Rich list και βρίσκεται στην 42η θέση με περιουσία 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προερχόμενος από μια μικρή οικογένεια μεταναστών, οι γονείς του κατάγονται από την Καλαμάτα και τη Λήμνο, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για να τα βγάζεις πέρα. Τώρα που ο ίδιος μπορεί να το αντέξει οικονομικά, επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε δεύτερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδιά του, για να εξασφαλίσει ότι παραμένουν συνδεδεμένοι με την ελληνική κληρονομιά τους.

Για να κερδίσει τα προς το ζην, όταν ήταν μικρός, συσκεύαζε για αρκετά χρόνια πακέτα σε μία αποθήκη με ένα φίλο του για την Nike και την Fila. Αν και είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στις κατασκευές, σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να επιστρέψει. Η πρώτη του δουλειά ήταν στις Κατασκευές Buxton και στο Hickory Group.

Εργάστηκε ως εργάτης στην ίδια εταιρεία που εργαζόταν ο πατέρας του. Συχνά θα αναλάμβαναν δουλειές μαζί ως ομάδα, αλλά σύντομα ανακάλυψε ότι κάτι τέτοιο δεν του ταίριαζε. Παρ’ όλο που αγαπούσε τον κλάδο, δε μπορούσε να αντιμετωπίσει τη σκληρή και έντονη εργασία και επέστρεψε στην αποθήκη μέχρι να μπορέσει να καταλάβει τι να κάνει με τη ζωή του. Η πρώτη διοικητική θέση, σε μία μικρή οικογενειακή εταιρεία με το όνομα F Vitale and Sons, πλήρωνε λιγότερο από 24.000 δολάρια το χρόνο, αλλά για τον Κώστα έγινε το εφαλτήριο για την τρέχουσα επιτυχία του.

Το 2006 ίδρυσε την κατασκευαστική Drakk. Ξεκίνησε από χαμηλά, από μια αποθήκη ως οικοδόμος, και εξελίχθηκε με πολύ σκληρή δουλειά και πίστη στις ικανότητές του. Είναι ο ορισμός του αυτοδημιούργητου. Παρά την τεράστια περιουσία του, απολαμβάνει τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως το να είναι σύζυγος και πατέρας, καθώς έχει δύο κόρες κι ένα γιο.