Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μια μικρή απάντηση σε απορία


1. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και οι παιδικοί σταθμοί (κρατικοί) ήταν κλειστοί για παρόμοιους λόγους με σήμερα, είχα τεράστιο πρόβλημα πού θα αφήσω τα παιδιά μου για να πάω στη δουλειά.

2. Η ευθύνη για την μετάβαση στον παιδικό σταθμό μέχρι την είσοδο είναι του γονέα και τα παιδάκια ΔΕΝ βγαίνουν στην αυλή όλη την υπόλοιπη μέρα.
3. Ευτυχώς οι παιδικοί της Κατερίνης, είναι σε σωστά οργανωμένα κτήρια και σε ένα τέτοιο κτήριο οι σωλήνες είναι εσωτερικοί και ΔΕΝ παγώνει το νερό. Άλλωστε δόθηκε έγκαιρα εντολή από την περιφέρεια να είναι στο ελάχιστο αναμμένα τα καλοριφέρ για να μην παγώσει το κτήριο.

4. Στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης οι μαθητές συνήθως πάνε μόνοι τους και δεν νομίζω ο/η κ. ΣΠ θα ήταν αυτός/ή που θα αναλάμβανε την ευθύνη αν κάποιοι μαθητές πάθαιναν ατύχημα. Σε κάθε παγωνιά ένα με δύο σπασμένα χέρια και πόδια σε κάθε σχολείο δεν είναι σπάνιο.

5. Δυστυχώς πολλά κτιριακά σχολικά συγκροτήματα στην πόλη δεν είναι κατάλληλα για συνθήκες παγωνιάς και η θέρμανσή τους είναι απαράδεκτη, χώρια που οι ποσότητες καυσίμου που σπαταλιούνται λόγω μη μόνωσης είναι αστρονομικές.

Αυτά τα ολίγα ως πρώτη σκέψη.

Φυσικά πάντα υπάρχει η υπερβολή από όλους μας....

Λ. Δ.