Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΛΟΥΣΙOΤΕΡΗ ΡΩΣΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

 
Στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Φάρσαλα έρχεται για να επενδύσει η πλουσιότερη Ρωσίδα, Γιελένα Μπατούρινα, ιδιοκτήτρια της κατασκευαστικής εταιρείας... 
 
   
 
 
 

 
 
 
 
 
Inteco Beteiligungs και σύζυγος του πρώην Δημάρχου της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην χώρα μας.

Η Γιελένα Μπατούρινα, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δισ δολάρια. Αποτελεί τη μοναδική γυναίκα ανάμεσα στο κλειστό club των Ρώσων ολιγαρχών, η περιουσία των οποίων αποτιμάται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία της, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων της Ρωσίας, με δραστηριότητες στις κατασκευές, τον τουρισμό, το real estate και την ενέργεια.

Τα επόμενα σχέδια της αφορούν στην Ελλάδα αφού, η θυγατρική του ομίλου της με έδρα τη Βιέννη, απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ιταλία.

Η κυρία Μπατούρινα μιλώντας πρόσφατα στον Τύπο δήλωσε μεταξύ άλλων πως «βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης», ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.