Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Σύλληψη με «άρωμα» 007 σε ξενοδοχείο


Επίκεντρο ενός θρίλερ κατασκοπίας έγινε την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα, όπου εκτυλίχθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός Κινέζου που καταζητούνταν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού.

Όλα άρχισαν από... 

 
 
 
 
την ενημέρωση που παρείχε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στις ελληνικές Αρχές, ζητώντας να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας 52χρονος Κινέζος, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιεί ως βιτρίνα νόμιμη ναυτιλιακή εταιρεία της χώρας του για να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή.

Ο ύποπτος Κινέζος για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως λειτούργησε για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας, φέρεται ότι εντόπισε το απόρρητο υλικό στις ΗΠΑ και ήρθε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους με τους οποίους έκλεισε την αγορά με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Την περασμένη Πέμπτη οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον ύποπτο μέχρι το πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών, όπου είχε κλείσει το ραντεβού για να εξετάσει και να εγκρίνει το υλικό. Μόλις βγήκε από το ξενοδοχείο, αφού είχε πλέον συμφωνήσει στην αγορά της κεραίας, του πέρασαν χειροπέδες. Την επόμενη κιόλας ημέρα οι αμερικανικές Αρχές κατέθεσαν επίσημο αίτημα για την έκδοση του Κινέζου στη χώρα τους, η οποία μάλλον θα γίνει άμεσα, καθώς ο 52χρονος δεν είχε προβεί σε κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα για να κρατηθεί εντός συνόρων.

Πηγή: Espresso