Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 - ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ Παλαιοί Πόροι - Παλαιός Παντελεήμονας (Διάσχιση)


Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του για πεζοπορία στον Όλυμπο στην διαδρομή Παλαιοί Πόροι - Παλαιός Παντελεήμονας- (Διάσχιση) την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Εύκολη πεζοπορική διαδρομή με μικρή υψομετρική διαφορά (- 201μ + 158μ ) κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά. Ώρες συνολικής πεζοπορίας 3-4. Στους Παλιούς Πόρους για όσους θέλουν μπορούμε να πάμε για καφέ, τσίπουρο ή φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα ''ΠΛΑΤΕΙΑ" των Παλιών Πόρων.

Αναχώρηση... 

ώρα 8.45 π.μ. από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Μήκος διαδρομής: 6+ 6 χιλιόμετρα.

Διάρκεια: 1.5 ώρα +1.5 ώρα .

Κατάβαση: 201 μέτρα - Ανάβαση: 158μέτρα. .

Χαρακτηρισμός διαδρομής: Διάσχιση - Εύκολη.

Μια ξεχωριστή διάσχιση είναι αυτή που σας προτείνουμε. Ένα καταπληκτικό μονοπάτι που προκαλεί αίσθηση λόγω του ατελείωτου δάσους καστανιάς μέσα από το οποίο περνάτε για να φτάσετε στον προορισμό σας. Καταρχήν και οι δύο οικισμοί αυτός του Παλαιού Παντελέημωνα αλλά και αυτός των Παλιών Πόρων σας δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε άλλη εποχή. Τέλος μην ξεχνάτε το μέρος που βρίσκονται αυτοί οι δύο οικισμοί. Στην σκιά του μεγάλου και ιστορικού βουνού μας, του Ολύμπου. Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια και ας περάσουμε στην δράση και την περιγραφή της διαδρομής. Σακίδια επ ώμου, ορειβατικό μποτάκι σε αναμονή για περπάτημα, διάθεση στο full και...φυγαμέέέέέέέέέέέέέ!!!

Γενικές πληροφορίες:

Πρόκειται για μια διαδρομή συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων εκ των οποίων 8 χλμ σε μονοπάτι, 1.200 μέτρα χωματόδρομο, 800 μέτρα άσφαλτο και 1 χιλιόμετρο καλντερίμι το οποίο περπατάτε για να διασχίσετε το χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα με υψομετρική κλίση (ανηφόρα) 201 μέτρα. Η διάρκειά της είναι 3 ώρες. Eύκολη διαδρομή για αρχάριους και οικογένειες με τα παιδιά τους.

Εξοπλισμός : Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), Μποτάκια πεζοπορίας, Παγούρι νερού 0,5 ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-Αδιάβροχο -Γάντια- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ATOMIKO,-Σφυρίχτρα-Σουγιάς-Σκούφο- Αντηλιακό προσώπου & χειλιών -Κάλτσες(+ εφεδρικές) -Αναπτήρας Μπατόν, - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια).

Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Αναχώρηση ώρα 8.45 π.μ. από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Πληροφορίες : 6973 804 843.