Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ…

 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
  
Σαββίδης Παναγιώτης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με μια πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα να αναπτύσσεται, που κλιμακώνεται καθημερινά, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), ως... 
   
 

 
 
 
 
συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και ΚΑΠ ( Κοινή Αγροτική Πολιτική), που ξεκληρίζουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες καλλιεργητές, παραγωγούς, κτηνοτρόφους.

Οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, αποτελούν την συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων και θα κλιμακωθούν όσο χρειαστεί, μέχρι να δικαιωθούν πλήρως τα αιτήματα των καλλιεργητών και παραγωγών, για να μπορούν να μείνουν στα χωράφια τους, στις στάνες, για να παράγουν, να προσφέρουν στον τόπο και να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια όπως δικαιούνται της οικογένειες τους. Από αυτή την σκοπιά, παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωση τους και ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Ο αγώνας αυτός από την έναρξη του, πήγε να υπονομευτεί και να προβοκαριστεί από λεγόμενους << φίλους >> των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως οι ναζί της << χρυσής αυγής >> που έχουν εξαφανιστεί και δεν μιλάνε για τον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων που είναι σε εξέλιξη, του ΕΠΑΜ και διαφόρων αγροτοπατέρων των ξεπουλημένων τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των αγροτών ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ- ΣΥΔΑΣΕ, που εδώ και χρόνια αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων και δρούνε ως ιμάντες εκμαυλισμών συνειδήσεων, με πακτωλό χρημάτων να διαχειρίζονται από επιδοτήσεις και κονδύλια και να πλουτίζουν πολλοί από αυτούς, προπαγανδίζοντας την πολιτική της Ε.Ε., δηλαδή τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Όλοι αυτοί σαν μια ιερή συμμαχία, έπεσαν πάνω στους αγρότες και κτηνοτρόφους, συκοφάντησαν της αγροτικές κινητοποιήσεις και της μορφές πάλης τους πριν ακόμα ξεκινήσουν, για να καλλιεργήσουν κλίμα ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, σκύψιμο του κεφαλιού και απογοήτευσης.

Τόνους λάσπη και ψέματα εκτοξευτήκαν για της περσινές κινητοποιήσεις. Ότι πούλησαν τους αγώνες τους και άλλα τέτοια φαιδρά, για να φρενάρουν της φετινές κινητοποιήσεις, ως συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων . Ο αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και δεν θα είναι ένα μονόπρακτο έργο.

Και σε αυτές της συκοφαντίες πρωταγωνίστησαν οι ναζί της << χρυσής αυγής >> και καλό είναι να βγάλουν συμπεράσματα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για την αντιλαϊκή, αντιδραστική, αυτή οργάνωση, που θεωρούν τους παραγωγούς και καλλιεργητές προνομιακός χώρος και <<πελάτες>> τους, για να αλιεύουν, να υφαρπάζουν τους ψήφους τους, για να τους δέσουν στο δόκανο του συστήματος, της εξαθλίωσης τους, με μακιγιάζ, εθνικόφρονα λογύδρια και πατριδοκάπηλες κορώνες.

Αυτό που ενόχλησε πολύ και μπήκε στο μάτι πρώτα της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), είναι η μεγάλη συσπείρωση και ενότητα των μικρών και μεσαίων αγροτών, όπως εκφράζονται πάνω από 30 μπλόκα, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων , των δεκάδων πρωτοβάθμιων αγροτικών συλλόγων , 8 αγροτικών ομοσπονδιών από όλη την χώρα που συσπειρώνονται σε αυτό, αλλά και άλλου κόσμου που εκφράζουν την πλειοψηφία του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου , διαχωρίζοντας την θέση τους από τους μεγάλους επιχειρηματίες καπιταλιστές αγρότες, που είναι η μόνη που κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια από την πολιτική της Ε.Ε. και βλέπουν μέσα από τα νέα μέτρα, τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων και την συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε αυτούς, σε λίγα χέρια.

Η ήρα από το στάρι έχει ήδη ξεχωρίσει και γίνεται πιο διακριτό ποιο είναι το συμφέρον του μικρού και μεσαίου και για αυτό παλεύει σήμερα.

Ο αφανισμός των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ε.Ε., που σχεδιάζει της πολιτικές της στον αγροτικό - κτηνοτροφικό τομέα, με βάση τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, που η μεγιστοποίηση των κερδών τους είναι ο μοναδικός σκοπός τους. Για αυτό να μην απορούμε γιατί η Ε.Ε. τροφοδοτεί της χώρες - μέλη της, με λεμόνια Χιλής, σκόρδα Τουρκίας κ.α. και τα δικά μας προϊόντας μένουν στην αφάνεια.

Βήμα το βήμα αποδομούν - ξεκληρίζουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αυτό τον στόχο υπηρέτησαν και υπηρετούν οι κατευθύνσεις της ΚΑΠ ( Κοινή Αγροτική Πολιτική ), οι πολιτικές των ποσοστώσεων, των απαγορεύσεων, των κανονισμών, των διαρθρωτικών αλλαγών στις καλλιέργειες.

Ο αγώνας για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων μας αφορά όλους, αφού η κατακρήμνιση του βιοτικού επιπέδου συνολικά του λαού, είναι μια πραγματικότητα που μόνο η λαϊκή πάλη, οι αγώνες του λαού, μπορεί να την φρενάρει, για να σταθεί ο λαός στα πόδια του και να αντεπιτεθεί.

Τώρα χρειάζεται όχι μόνο συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών, αλλά κοινή αγωνιστική συμπόρευση των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων της πόλης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών καταστηματαρχών, μικρών εμπόρων, μικροβιοτεχνών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης και φτωχοποίησεις τους, ενάντια στις πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση προς όφελος των επιχειρηματικών ομιλών, των μονοπωλίων, στόχο που υπηρετούν τα << μνημόνια>>.

Να δυναμώσουν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, αγρότες που ακόμα το σκέφτονται, η έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, η νοιώθουν απογοητευμένοι που δεν πρέπει, να αφήσουν τους καναπέδες και να συμπυκνώσουν τα μπλόκα του αγώνα, με τα εργαλεία τους, με την παρουσία τους.

Ο αγώνας πρέπει να μαζικοποιηθεί, να μαχητικοποιηθεί, για να είναι νικηφόρος.

Σταθμός των αγνωστικών κινητοποιήσεων, αλλά και βήμα κλιμάκωσης των τους, αποτελεί η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, το αγωνιστικό κάλεσμα που κάνει, σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, σε μαζικό, μαχητικό, Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθηνά, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Πρέπει να βουλιάξει η Αθήνα εκείνη την ημέρα, το συλλαλητήριο να τρομάξει αυτούς που πρέπει.

Καμιά άλλη αναμονή, όλοι στον αγώνα, όλοι με τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σαββίδης Παναγιώτης