Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πιπερόπιτα Πηλίου

 
Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστα (ή κουρού)

800 γρ. πιπεριές κέρατα

2 πιπεριές κόκκινες
 
 
 
 
 
 
 
 
2 πιπεριές πορτοκαλί

1 μικρό κρεμμυδάκι

½ κούπα τραχανά

1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα

3 αυγά (το ένα για το άλειμμα του φύλλου)

300 γρ. Φέτα

λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι έως ότου να μαραθούν.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 2 αυγά, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον τραχανά και την φέτα θρυμματισμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε σοτάρει.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε τη μισή ποσότητα του φύλλου, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.

Αλείφουμε με αυγό το φύλλο.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.