Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ενισχύσεις... για κλάματα

 
Ενισχύσεις... για κλάματα φέρνουν σε χιλιάδες δικαιούχους τα εισοδηματικά κριτήρια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς από το επίδομα-όριο των 200 ευρώ αφαιρούνται τα όποια πενιχρά εισοδήματα, με αποτέλεσμα πολλοί να λαμβάνουν ό,τι απομένει, δηλαδή ακόμα και κάτω από 20 ευρώ τον μήνα!

Ιδού το «κόλπο» που μειώνει το τελικό επίδομα... 

 
 
 
 
 
αλληλεγγύης: Η κυβέρνηση έχει θέσει συγκεκριμένα εισοδηματικά όρια. Π.χ., για μονοπρόσωπο νοικοκυριό το όριο διαμορφώνεται στα 1.200 ευρώ για το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης (δηλαδή 200 ευρώ τον μήνα)! Αν κάποιος, όμως, είχε ένα έκτακτο εισόδημα την περίοδο αυτή (π.χ. επίδομα ανεργίας), τότε το επίδομα των 200 ευρώ ψαλιδίζεται και ο δικαιούχος παίρνει μόνο το υπόλοιπο από το βοήθημα!

Εάν ο δικαιούχος δηλώσει ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε έσοδα, για παράδειγμα, 900 ευρώ, δηλαδή εισέπραττε με αναγωγή 150 ευρώ τον μήνα, τότε θα λάβει ενίσχυση που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ τον μήνα, ώστε συνολικά το μηνιαίο εισόδημά του να φτάσει τα 200 ευρώ. Υπάρχουν περιπτώσεις αιτήσεων που έχουν κατατεθεί και έχουν εγκριθεί, για τις οποίες προβλέπεται ότι η οικονομική ενίσχυση που θα προσφέρει το πρόγραμμα κυμαίνεται στα επίπεδα των 13 ευρώ σε μηνιαία βάση!

Βάσει του νόμου, το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού τους έξι τελευταίους μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 1.200 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 1.800 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 2.100 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη: 2.400 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη: 2.700 ευρώ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ