Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Λαρισαία μαθήτρια κατέκτησε πρώτο πανελλήνιο βραβείο


ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΩΖΕΙ»

Τα νιάτα της Λάρισας διαπρέπουν σε διαγωνισμούς που αφορούν στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Απόδειξη αυτού αποτελεί η κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον πανελλήνιο διαγωνισμό... 

 
 
 
 
ζωγραφικής «Η ανακύκλωση σώζει», από τη μαθήτρια του 8ου Γυμνασίου Λάρισας της Γ Τάξης, Γεωργία –Αναστασία Δόλγυρα, με το έργο της, «Η επιλογή δική σου».

Πρόκειται για διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, που απευθυνόταν σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, και προκήρυξε η εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών «Re-Battery Α.Ε.».

Η Λαρισαία μαθήτρια, όπως αναφέρουν τόσο η διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου κ. Αργυρώ Γκαραγκούνη, όσο και η καθηγήτρια του μαθήματος των Εικαστικών κ. Σοφία Ζαπίτη, είναι «ένα κορίτσι με εικαστική άποψη, ευαισθησία, καλλιέργεια και έντονο προβληματισμό για όσα συμβαίνουν γύρω της".

Συναντήσαμε τη Γεωργία στο γραφείο της διευθύντριας του σχολείου και μας είπε: «Η ανακοίνωση του διαγωνισμού μου κέντρισε το ενδιαφέρον αφενός γιατί θα δημιουργούσα ένα ζωγραφικό έργο και αφετέρου γιατί θα έστελνα το δικό μου μήνυμα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Στο σχολείο που φοιτώ έχω την καθοδήγηση της καθηγήτριάς μου κ. Ζαπίτη Σοφίας καθώς και την υποστήριξη της διευθύντριας και των καθηγητών μου, που πάντα μας παροτρύνουν να ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν σε ένα υγιές περιβάλλον και στη διατήρησή του».

Η Γεωργία, έχει ταλέντο στην εικαστική έκφραση και σίγουρα είναι από τους νέους που τους κέρδισε ο καλλιτεχνικός χώρος και μέσα σε αυτούς που υπόσχονται πολλά για τη μελλοντική του ανάπτυξη, καθώς από τώρα συνειδητοποιημένη για την κλίση της, ανάφερε: «Από μικρή μου άρεσε η ζωγραφική. Μεγαλώνοντας ανακάλυψα πως είχα ταλέντο και το αξιοποίησα φοιτώντας δύο χρόνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας».

Τι λέει για το βραβείο; «Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με χαροποίησε ιδιαίτερα. Αισθάνθηκα υπερήφανη που κατάφερα να κερδίσω το Α΄ Βραβείο τιμώντας έτσι το σχολείο μου και την πόλη μου». Όσο για την έμπνευση «των αντιθέσεων», στο έργο που φιλοτέχνησε, μας είπε: «Ο πίνακας αυτός δημιουργήθηκε για να τονίσει τις διαφορές ανάμεσα σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον που έχει τον σεβασμό των ανθρώπων και ενός περιβάλλοντος στο οποίο κυριαρχεί η ανθρώπινη αδιαφορία με καταστροφικές για όλους συνέπειες».

Να σημειωθεί ότι το 2ο βραβείο απέσπασε έργο ομάδας μαθητών-τριων, του πειραματικού Γενικού Λυκείου Πατρών και το τρίτο βραβείο ομάδα μαθητών-τριων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου.

Για την επιτυχία της προσπάθειας η εταιρία θεσμοθέτησε χρηματικό βραβείο ύψους 3.000 ευρώ.

Εξετέθησαν 56 έργα που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του διαγωνισµού, και αξιολογήθηκαν από Κριτική Επιτροπή εικαστικών δηµιουργών και

περιβαλλοντολόγων που ορίστηκε από τη Δ/νση Σπουδών της Δυτικής Αττικής και την αποτελούσαν οι: Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, Κων/να Γεώργα, Εκπαιδευτικός Εικαστικός και Σταυρούλα Καζιάλε, Εικαστικός.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ