Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ξανά στους δρόμους οι πυροσβέστες. Νέα διαμαρτυρία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων από τους συμβασιούχους πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρά την παρέμβαση Τόσκα, που ανακοίνωσε την κατάθεση διάταξης στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας, για την συνέχεια της εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και τη διασφάλιση τους, μέχρι την μονιμοποίησή τους.

Οι... 

 
 
 
 
πενταετείς πυροσβέστες ζητούν 2.990 μονιμοποιήσεις από τους συνολικά 4.000 συμβασιούχους, όπως και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς σήμερα λήγει η προηγούμενη σύμβασή τους.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι είναι σύμφωνη με τα αιτήματά τους αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η έγκριση των συναρμόδιων Υπουργών, Νίκου Τόσκα και Γιώργου Χουλιαράκη.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι υπάλληλοι του υπουργείου, στην προσπάθειά τους να τους αποτρέψουν, κατέβασαν τα ρολά της εισόδου, γεγονός που εξόργισε τους πυροσβέστες οι οποίοι έκαναν "ντου" σπάζοντας τα ρολά και τη τζαμαρία.

Φαίνεται πως η οξεία αντίδραση χθες στην Αθήνα 1000 και πλέον πυροσβεστών που ζητούσαν την μονιμοποίησή τους κατά το νόμο έπιασε τόπο.

Με δελτία τύπου τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσαν τους 2090 πυροσβέστες που είναι και αυτοί που πρέπει να μονιμοποιηθούν, ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξουν ανάλογες διατάξεις που θα τους καλύπτουν. Οι διατάξεις αυτές θα κατοχυρώσουν εργασιακά τους πυροσβέστες που σήμερα λήγουν οι συμβάσεις τους. Οι διατάξεις αυτές για να μην υπάρχει κενό θα έχουν ημερομηνία από αύριο Παρασκευή, μέχρι να δοθεί η έγκριση από τους θεσμούς.