Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ


Σταθεροί στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου - Σε στάση αναμονής οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας - Απόβαση στην Αθήνα και συλλαλητήριο στις 8 Μαρτίου αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης

Στο... 

 
 
 
 
μεταξύ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας -και όσοι συντάσσονται μαζί τους- περιμένουν να ακούσουν μέτρα και προτάσεις στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε σύσκεψή τους σήμερα Δευτέρα (13/02), στις 17:00, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χαλάστρας, η διευρυμένη πλέον συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα ορίσει την αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη και παράλληλα θα καθορίσει το πλαίσιο στο οποίο θα επιχειρηθεί να κινηθεί η συζήτηση.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, παραμένουν στα μπλόκα τους με τους δεύτερους να οργανώνονται για το αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη επερχόμενη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας τόνιζαν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ότι «παραμένουμε στα μπλόκα μας και προγραμματίζουμε συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις, παραμένοντας σε εγρήγορση για κλιμάκωση εάν κριθεί απαραίτητο».

Στο στρατόπεδο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, οι συντασσόμενοι με αυτήν, παραμένουν μεν αμετακίνητοι στα αγροτικά μπλόκα που έχουν στήσει, εστιάζουν ωστόσο την προσοχή τους στη συγκέντρωση του αγροκτηνοτροφικού κόσμου για δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Περιμένουμε περισσότερους απο 2.000 συμμετέχοντες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.



Οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, σε γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν συμφωνούμε σε κομματικού τύπου διοργανώσεις, όποιος και αν τις προγραμματίζει».

Στο πλαίσιο αυτό και με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν ήδη δημιουργήσει νέο μπλόκο στον κόμβο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, είναι μια κίνηση που κερδίζει έδαφος στις μεταξύ τους συζητήσεις, ολοένα και περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των Ευζώνων, είναι στημένο από τις 30/01, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας να κρατούν κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Έτσι, κλειστή εξακολουθεί να είναι απο τις 30/1 η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά Εθνική Οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι Νομού Σερρών, που απά τις 25 Ιανουαρίου έχουν στρατοπεδεύσει στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει τη μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από παρακαμπτήριους οδούς, ακόμη και μέσα απο τα χωράφια. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν το έχουν καταφέρει, συνεπεία της αστυνομικής δύναμης. newsbomb.gr