Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ΛΕΠΕΝ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ


Έξοδο από το ευρώ, δημοψήφισμα για παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δασμούς για τα ξένα προϊόντα και βελτιωμένο κοινωνικό κράτος υποσχέθηκε, ως βάση της πλατφόρμας της, η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, ανοίγοντας την προεκλογική της εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου – Μαρτίου.
Η... 

 
 
 
 
κ. Λεπέν δεσμεύθηκε να προφυλάξει τους ψηφοφόρους από την παγκοσμιοποίηση και να δώσει πίσω στην χώρα τους την «ελευθερία», ελπίζοντας την ίδια στιγμή ότι θα αποκομίσει οφέλη από το πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και θα κάνει την έκπληξη, με μια νίκη ανάλογη εκείνης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Οι δημοσκοπήσεις, τις οποίες κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά στο ρευστό πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας, καταδεικνύουν ότι η 48χρονη κόρη του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν Μαρί Λεπέν θα επικρατήσει των αντιπάλων της στον α΄ γύρο της 23ης Απριλίου, αλλά θα χάνει στον β΄ γύρο της 7ης Μαΐου.

«Μας είχαν πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα κέρδιζε ποτέ στις ΗΠΑ εναντίον των ΜΜΕ, εναντίον της καθεστηκυίας τάξης, αλλά εκείνος νίκησε. Μας λένε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, αλλά την 7η Μαΐου θα νικήσει!», δήλωσε ο Ζαν Λιν Λακαπέλ, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, ενώπιον πολλών εκατοντάδων αξιωματούχων και μελών του κόμματος.

Μεταξύ των 144 «δεσμεύσεων» που παρουσίασε κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών του κόμματος που έχουν προγραμματιστεί στη Λιόν, η Μ. Λεπέν προτείνει την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, την επιβολή εισαγωγικών δασμών, την επιβολή φόρων στις συμβάσεις εργασίας ξένων εταιρειών, τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και την αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας με την ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας εισοδήματος.

Το μανιφέστο της Λεπέν προβλέπει επίσης την διατήρηση ορισμένων δικαιωμάτων των οποίων επωφελούνται τώρα όλοι οι κάτοικοι της χώρας, μεταξύ αυτών της δωρεάν εκπαίδευσης, μονάχα για τους Γάλλους πολίτες.

Προβλέπει επιπλέον την πρόσληψη 15.000 αστυνομικών, τον περιορισμό της μετανάστευσης και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Εφόσον εκλεγεί, η Μαρίν Λεπέν δηλώνει ότι θα επιδιώξει αμέσως την αναδιαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θέλει να περιορίσει σε έναν χαλαρό συνεταιρισμό εθνών χωρίς κοινό νόμισμα.

Εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Γαλλίας αρνηθούν να συμφωνήσουν σε αυτό, θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποχωρήσει η χώρα από την Ε.Ε. tribune.gr