Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Τι συμφώνησαν Φίλης και Σβίγκου με τους απλήρωτους εργαζόμενους της «Αυγής»


Έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ισχυρού μετόχου της εφημερίδας

Απλήρωτοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» γεγονός που έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις για την τύχη της εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η... 

 
 
 
 
 
επιτροπή εργαζομένων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση με τους εντεταλμένους εκπροσώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Ράνια Σβίγκου.

Όπως αναφέρεται προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας μας, να δοθούν απαντήσεις στην έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον και με φόντο την απόφαση που είχαμε λάβει το προηγούμενο διάστημα για κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της «Αυγής» συνάντηση επιτροπής των εργαζομένων της εφημερίδας με τους εντεταλμένους εκπροσώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Ράνια Σβίγκου, μαζί με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και τη διοίκηση της «Αυγής».

«Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο εκ μέρους των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ (και ισχυρού μετόχου της εφημερίδας) η πολιτική βούληση να παραμείνει η Αυγή ανοιχτή, με έξι εκδόσεις την εβδομάδα, και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθεί στους εργαζόμενους απάντηση - δέσμευση για το 15νθήμερο που υπολείπεται από τη μισθοδοσία για το 2016. Επιπλέον, υπήρξε δέσμευση για χρονοδιάγραμμα εξομάλυνσης της μισθολογικής ροής, καθώς και για εκπόνηση σχεδίου βιωσιμότητας» σημειώνεται.

Συμφωνήθηκε ακόμη να ξεκινήσει σύντομα διάλογος για την ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και ενίσχυση της «Αυγής» στο πλαίσιο ευρύτερου διαλόγου, που θα περιλαμβάνει και τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, με τη βούληση, εκ μέρους του κόμματος - μετόχου, για τη δημιουργία ομίλου. ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ δεσμεύτηκαν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση των όσων ανακοινώθηκαν.