Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ρεβύθια στο πήλινο


Υλικά

  • 250 γρ - 300 γρ. ρεβύθια (εγώ παίρνω τα αποφλοιωμένα)
  • 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες





  • 2-3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
  • μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, στο νερό να φουσκώσουν. Το νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα περίπου 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αν έχουμε βάλει ρεβύθια με το φλοιό τους, τα τρίβουμε να φύγει όσο γίνεται.
Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι, με την πιπεριά, για λίγο ρίχνουμε και το σκορδάκι, μαζί και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τ'αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό.
Σε ένα πήλινο σκεύος που σκεπάζεται, απλώνουμε τα ρεβύθια και τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Τα ρίχνουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
Πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγάκι μας.