Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού


Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του ασφαλιστικού νόμου άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της χώρας, ο αγρότης από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

"Ήδη η... 

 
 
 
δικηγόρος μας ετοιμάζει την προσφυγή και βρισκόμαστε στο στάδιο συγκέντρωσης υπογραφών απο αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επαγγελματική πλέον προσπάθεια που κάνουμε" τόνισε ο κ. Γκόντιας και πρόσθεσε: "εμείς είπαμε φέτος ότι απέχουμε από τις αγροτικές κινητοποιήσεις στους δρόμους. Ποτέ δεν είπαμε ότι σταματάμε να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα".

Η πρωτοβουλία για την προσφυγή των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και άλλων εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου, γνωστοποιήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη σελίδα του "Farmer Union". "Καλούμε όλους τους Έλληνες που απασχολούνται στον κλάδο να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται, ανεξάρτητα με τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις έχουν" επισήμανε ο κ. Γκόντιας.

Στην ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζεται: "στο πλαίσιο της διαφορετικότητας των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά, με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων ασφαλιστικό- φορολογικό που θα σημάνει την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης στη χώρα, εξαντλούμε κάθε μορφή αγώνα και κάθε έννομο δικαίωμα που ως ελεύθερους πολίτες μας παρέχει το Σύνταγμα του κράτους" αναφέρουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που -μεταξύ άλλων- συνυπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου.