Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ντάισελμπλουμ σε Τσακαλώτο: Αυτά είναι τα μέτρα, πάρτε μας τηλέφωνο


Η επιστροφή αρχικά των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα και στη συνέχεια των διαπραγματευτών των δανειστών σημαίνει ένα και μοναδικό πράγμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμφώνησε στον πυρήνα των απαιτήσεων που έχουν τεθεί από όλους και κυρίως από το ΔΝΤ. Αυτό που μένει είναι μεν σημαντικό αλλά ουσιαστικά λεπτομέρειες που θα κλείσουν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο... 

 
 
 
 
 
Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, με την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου έδωσαν για μια ακόμη φορά γην και ύδωρ προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποδεχόμενοι όλες τις βασικές εντολές που δίνουν στην Ελλάδα οι δανειστές προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του δικού τους μνημονίου.

Και τώρα για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες αναζητούν τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης μιας ακόμη υπερήφανης ήττας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις και του ίδιου του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών του, η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά θα επιχειρήσει να εκβιάσει όσους από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν ακόμη ψήγματα «αξιοπρέπειας» για να ψηφίσουν όσα μέτρα κριθεί τελικά αναγκαίο να περάσουν από τη Βουλή προκαταβολικά.

Παράλληλα, αναζητούνται συνεχώς επικοινωνιακά αντίμετρα. Και επειδή οι εντυπωσιακές εξαγγελίες τύπου «13η σύνταξη» κ.λπ. έχουν τελειώσει αυτό που αναμένεται είναι περαιτέρω όξυνση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης με την ανάδειξη θεμάτων όπως τα πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι κάθε είδους λίστες, νέες αποκαλύψεις ή «αποκαλύψεις» για σκάνδαλα παρελθόντων ετών και άλλα πολλά τέτοια.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια ακόμη ψευδαίσθηση κάθαρσης προκειμένου να κερδίσει ένα πολύ μικρό μέρος του εκλογικού σώματος με τελικό στόχο αφενός να μην πετύχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές και αφετέρου να πληγεί η προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αυξήσει τα ποσοστά της με επαναπατρισμό ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες παίχθηκε μια ακόμη πράξη του δράματος της περήφανης διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015 με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr