Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Έλληνας που πουλά γύρο στη Γερμανία διχάζεται ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Σάλκε


Όλοι οι Έλληνες, είτε στην πατρίδα είτε στη Γερμανία, ανυπομονούν για τον αγώνα, τονίζει ο Σταύρος Λεμονάκης

Ο Σταύρος Λεμονάκης μετανάστευσε στο Γκελζενκίρχεν τη δεκαετία του 1970. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αγάπησε τον ΠΑΟΚ, αλλά... 
  

 
 
 
 
όταν πήγε στη Γερμανία έβαλε στην καρδιά του τη Σάλκε. Από το ψητοπωλείο, με σπεσιαλιτέ το… γύρο, που διατηρεί στην περιοχή έχουν περάσει από τον Μάνουελ Νόιερ μέχρι και τους δικούς μας Κυριάκο Παπαδόπουλο και Βασίλη Πλιάτσικα. Απόψε η καρδιά του θα είναι μοιρασμένη στα δύο, αφού οι δύο ομάδες του τίθενται αντιμέτωπες στους «32» του Europa League.

«Όλοι οι Έλληνες, είτε στην πατρίδα είτε στη Γερμανία, ανυπομονούν για τον αγώνα. Η Σάλκε είναι ελαφρώς το φαβορί. Ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα εκτός έδρας, καθώς φαίνεται πως η πίεση της έδρας τού κάνει κακό. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρχει ειρηνικό κλίμα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων», δήλωσε σε γερμανική ιστοσελίδα και παρουσιάστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξουν έκτροπα. «Οι Γερμανοί που θα πάνε εκεί ας απολαύσουν την όμορφη μέρα στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τις οδηγίες για την τήρηση της τάξης».

Μάλιστα, ο ίδιος διακρίνει πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο ομάδων. «Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε από μετανάστες από την Κωνσταντινούπολη, ενώ και η Σάλκε έχει ενισχυθεί πολύ από μετανάστες από την Πολωνία. Επίσης και οι δύο ομάδες έχουν πολύ κόσμο. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα ο ΠΑΟΚ είναι το νούμερο ένα».

Πηγή: sport-fm.gr