Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αγρότες Κ. Μακεδονίας: Αν δεν ορισθεί συνάντηση κλιμακώνουμε τον αγώνα


Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έχουν προειδοποιήσει αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν δώσει διορία μέχρι και σήμερα Πέμπτη, στην κυβέρνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπουργείων με θέματα αιχμής το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής.

«Αν... 

 
 
 
 
 
η ελληνική κυβέρνηση δεν ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας, εμείς ομόφωνα έχουμε αποφασίσει να σκληρύνουμε τη στάση μας, κατάσταση για την οποία δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Αχιλλέας Καμπούρης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Β΄ Χαλάστρας.

Αύριο Παρασκευή, ωστόσο, οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Μεταξύ αυτών που θα βρεθούν αύριο στη συνάντηση θα είναι και οι αγρότες από το μπλόκο της Κουλούρας οι οποίοι ύστερα από γενική συνέλευση χθες αποφάσισαν να αποσύρουν τα τρακτέρ από τον κόμβο της Κουλούρας αφού θα συμμετέχουν στο διάλογο. “Αυτό δε σημαίνει ότι αποσυρόμαστε από τον αγώνα, αντιθέτως, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και εμείς αύριο στο διάλογο στην Αθήνα. Αν δεν βρεθούν λύσεις, όπως έχουμε ήδη αποφασίσει, με τους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα θα κατέβουμε ξανά την Τρίτη στην Αθήνα, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας” όπως τονίζει στο www.praktoreio-macedonia.gr ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Από τα μπλόκα των αγροτών, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548ο χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης. Η κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας παραμένει και η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στα «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»). Η κυκλοφορία των οχημάτων προς το αεροδρόμιο Μακεδονία διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα της Θέρμης.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας πιθανότατα το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε 24ωρο συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Στην κινητοποίηση αυτή πρόκειται να συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι -μεταξύ άλλων- από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο, ενώ ο προγραμματισμός αφορά την μετάβασή τους στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ