Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ποια δικαιολογία να χρησιμοποιήσεις όταν αργήσεις στο πρώτο ραντεβού - Τι συμβουλεύει μια ειδική σε θέματα σχέσεων


Έχεις καθυστερήσει χαρακτηριστικά στο πρώτο σου ραντεβού με κάποιον/κάποια κι αυτός που σε αναμένει έχει μείνει να στέκεται μόνος/μόνη περιμένοντάς σε να φτάσεις. Το... 
 
  
 
   
 

 
 
 
 
μόνο που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από μια τέτοια συνθήκη είναι να πρέπει να σκεφτείς τι δικαιολογία θα δώσεις ώστε να εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να σε περιμένει για ακόμη περισσότερη ώρα.

Πολλοί θα απέφευγαν ακόμη και να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν ένα μήνυμα για να πουν ότι έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Το μόνο βέβαια που θα εξασφάλιζε μια τέτοια κίνηση, είναι να σε φέρει σε ακόμη πιο άβολη θέση, όπως λέει η ειδική σε θέματα σχέσεων Andrea Syrtash.

Η ίδια λέει ότι συχνά βλέπει ανθρώπους να χρονοτριβούν ή να παραδέχονται ότι καθυστερούν χαρακτηριστικά. «Η ειρωνεία είναι ότι όσο περισσότερο προσπαθείς να αποφύγεις μια άβολη κατάσταση, τόσο χειρότερη γίνεται», δηλώνει η ίδια στο Business Insider.

Όσο για το τι θα μπορούσαμε να πούμε, αντί για την υπεκφυγή; Η Syrtash δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Κόλλησα στην κίνηση. Συγγνώμη. Σε παρακαλώ παρήγγειλε ένα ορεκτικό ή ένα ποτό και δεν βλέπω την ώρα να σε δω από κοντά».

Η Syrtash προτείνει να στείλεις σε αυτόν που σε περιμένει ένα SMS όσο πιο γρήγορα από την ώρα που καταλάβεις ότι θα καθυστερήσεις. Εάν για παράδειγμα συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να πρέπει να κάτσεις περισσότερο στη δουλειά, ενημέρωσε τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις ραντεβού ώστε να αλλάξετε την ώρα. Εάν, από την άλλη, δεις ότι θα έχει κίνηση και ο άλλος έχει ξεκινήσει ήδη για το σημείο συνάντησης, ενημέρωσέ τον ότι θα καθυστερήσεις ώστε να μην νομίζει κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ειδικός, «μην φρικάρεις». Η πρώτη εντύπωση είναι μεν σημαντική όμως αποκλείεται κάποιος να μην έχει βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση. Ζήτα συγγνώμη όταν φτάσεις και συνεχίστε κανονικά την έξοδο.