Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Προσοχή! Απέσυραν σκυλοτροφές με ουσία για ευθανασία


Μια εταιρεία παρασκευής τροφίμων ανακαλεί παρτίδες τροφών για κατοικίδια ζώα καθώς εντοπίστηκαν να περιέχουν μια ουσία που χρησιμοποιείται για ευθανασία.

Η... 
 
 
  

 
 
 
 
εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και ονομάζεται Evanger's Dog Food. Όπως αναφέρει το Associated Press, η ανάκληση γίνεται εθελοντικά σε πέντε παρτίδες του προϊόντος "Hunk of Beef", καθώς βρέθηκε η ουσία pentobarbital σε κονσέρβα.

Το pentobarbital, που συνήθως χρησιμοποιείται στα ζώα, προκαλεί ένα κώμα, αποτέλεσμα του οποίου είναι η αναστολή της αναπνευστικής λειτουργίας και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Ο θάνατος επέρχεται λίγη ώρα μετά τη χορήγηση του φαρμάκου.

Η εν λόγω τροφή πωλείται σε 15 Πολιτείες σε καταστήματα για κατοικίδια (pet shops) αλλά και μέσω διαδικτύου. Ίχνη του pentobarbital υπήρξαν σε μία μόνο παρτίδα αλλά όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Evanger's Dog Food, αποσύρονται από την κυκλοφορία όλες οι παρτίδες που βγήκαν στην αγορά την ίδια εβδομάδα με την "ένοχη", και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου του 2016.

Μέχρι τώρα πέντε σκυλιά νόσησαν και ένα πέθανε εξαιτίας της συγκεκριμένης κονσέρβας.

Η ίδια η εταιρεία ανέφερε πως διεξάγει έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για πιθανό υπαίτιο που ενδεχομένως εντοπίζεται στους προμηθευτές της.

news247