Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ» ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ


Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση για τις 16 Φεβρουαρίου.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν... 
   
 

 
 
 
έξω από το εφετείο της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντεξουσιαστικών οργανώσεων ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης Χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2008.

Ωστόσο έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί και αρκετά άτομα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ήρθαν στο δικαστήριο θέλοντας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία φέρεται να μην επέτρεψε την είσοδο στο ακροατήριο σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους και από τις δύο πλευρές παρά το γεγονός ότι όπως λέγεται υπήρχαν κενές θέσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τελικά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε να ανέβει στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την επίθεση στα Πετράλωνα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του. Τότε ακροατήριο που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα συνθήματα όπως «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και «π@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετάει αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν μπει μεταξύ των ΄δυο πλευρών προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Τελικά το δικαστήριο αποχώρησε και η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα.