Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ


Δεν είναι τυχαίο που ο διάσημος οίκος υψηλής μόδας Gucci ζήτησε τον Παρθενώνα για την ετήσια επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, καθώς το μοναδικό αυτό μνημείο ψηφίστηκε από τους αρχιτέκτονες ως το πιο όμορφο κτίριο του κόσμου σε δημοσκόπηση που... 
 
 
 
  

 
 
 
 
διενήργησε το αμερικανικό Businessinsider.

Όπως τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά, έτσι και τα κτίρια μπορούν να θεωρηθούν έργα τέχνης. Με αυτό το σκεπτικό το Businessinsider απευθύνθηκε σε αρχιτέκτονες για να αναδείξουν τα κτίρια που έφεραν την επανάσταση στο αρχιτεκτονικό ντιζάιν, εκείνα που τους ενέπνευσαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό ή εκείνα που απλώς θεωρούν εκπληκτικά.

Δείτε τα 22 εξ αυτών από όλο τον κόσμο...

1. Παρθενώνας, Ελλάδα



Είναι η τελειότερη όμορφη αρχιτεκτονική φόρμα. Ο δωρικός ρυθμός, η χρήση έντασης ώστε οι στύλοι να μην φαίνονται ψιλόλιγνοι από απόσταση, η τοποθεσία στην κορυφή του λόφου, όλα αυτά αποτελούν τις βάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

2. Το Εθνικό Κογκρέσο της Βραζιλίας στην Μπραζίλια



Κτισμένο σε σχήμα αεροσκάφους, το Εθνικό Κογκρέσο της Βραζιλίας στη Μπραζίλια σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer.

3. Το Μουσείο Τέχνης στο Σάο Πάολο, Βραζιλία



Σχεδιάστηκε το 1968 και κατασκευάστηκε από τσιμέντο και γυαλί. Το βασικό τμήμα κρέμεται από 2 δέσμες και αγγίζει τις κολώνες στις πλευρές.

4. Η Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, πόλη/ ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας



Διαθέτει εκπληκτική κλίμακα και διαχρονικότητα ντιζάιν, περίπλοκη κατασκευή αλλά απλές φόρμες. Είναι μια ζωντανή χρονοκάψουλα ενός ολόκληρου πολιτισμού.

5. Το κτίριο Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο της Φλόριντα στο Lakeland



Είναι πρότζεκτ του Santiago Calatrava και ξεχωρίζει, καθώς αρχιτέκτονες ομολόγησαν μια πραγματική σύνδεση με αυτό.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩ