Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η κρίση «έβαλε» οριστικό λουκέτο και στο ιστορικό καφενείο που βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο (φώτο)



Οριστικό λουκέτο για το καφενείο που βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο, μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κρίσης. Ένα μέρος που υπήρξε ιστορικό και φιλοξένησε στις καρέκλες του κάτω από τη μεγάλη κληματαριά μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων πέρασε... 

 
 
 
 
χρόνια παραμελημένο μέχρι που σήμερα ανακοίνωσε επίσημα ότι κλείνει.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο ενοικιαστής του χώρου διαμαρτύρονταν για την κατάσταση των υδρορροών που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι χώροι του καφενείου ενώ ζητούσε επίσης να χαμηλώσει το μίσθωμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Από την άλλη, το καφενείο ήταν αρκετές μέρες κλειστό, καθώς έκλειναν και οι πόρτες του Εθνικού Κήπου λόγω διαδηλώσεων στο κέντρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι τιμές στο καφενείο ήταν αποτρεπτικές για τους πελάτες καθώς ένα φρέντο καπουτσίνο είχε 4,90 ευρώ, το φραπέ 4 ευρώ, ο ελληνικός 2,8 ευρώ και η βανίλια υποβρύχιο 4.80 ευρώ.

«Οι τουαλέτες ήταν σε άθλια κατάσταση, βρώμικες και ελεεινές , καθίσματα και καρέκλες παραδοσιακές μεν, διαλυμένες δε ενώ λειτουργούσε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το εσωτερικό του λειτουργούσε περισσότερο σαν αποθήκη καταστραμμένης επίπλωσης».